Zece trupe timişorene întră în studio în cadrul campaniei One Take. Vezi...

Zece trupe timişorene întră în studio în cadrul campaniei One Take. Vezi ce acţiuni pregăteşte Made In TM

0
DISTRIBUIȚI
Legendara trupă punk Haos a înregistrat piese în campania Made in TM
Legendara trupă punk Haos a înregistrat piese în campania Made in TM

Creatorii compilaţiei anuale Made in TM, care oglindeşte pentru al 8-lea an consecutiv scena muzicală a oraşului Timişoara, au dat startul campaniei 2016 cu evenimentele care se desfăşoară sub genericul One Take. În cadrul acestei manifestări, zece trupe timişorene au ocazia unică de a înregistra în condiţii de studio un single, în cele mai profesionale condiţii de studio, puse la dispoziţie de echipa lui Uţu Pascu şi cei de la Soundcreation.

Cele zece nume timişorene care au fost alese pentru această acţiune sunt Haos, Brum, Sebastian Spanache Trio, Melting Dice, Virgula, Sanctuar, Arc Gotic, Umbre Zidite, The Different Class şi The Case. „Prima zi a înregistrărilor One Take a început cu o compinaţie extraordinară de punk (cu Haos, prima formaţie de punk din România), electronica (Brum, un proiect absolut inedit) şi modern jazz (Sebastian Spanache Trio, una dintre primele adrese de jazz la ora actuală din ţară).


Am fost foarte plăcut surprins, nu numai eu ci şi toată lumea – mixerişti, sunetişti, fotografi – de calitatea muzicii cântate ieri. A fost cu adevărat un vibe extraordinar, nu numai datorită locului. Piesele lui Sebastian Spanache sunt incredibile, Brum e «next level» în 2016, iar despre Haos nu pot să zic decât că mă bucur incredibil de mult că am reuşpit să tragem ceva pe un «hard copy». Asta pentru o trupă care cântă de atâta vreme şi nu are material înregistrat în studio“, ne-a declarat Dudu, din partea organizatorilor acestei campanii. Sesiunea de înregistrări pentru compilaţia din acest an continuă în subsolul U-Man până joi 9 iunie.

Compilaţia Made in TM 2016 va folosi una din cele două piese înregistrate în cadrul acţiunii One Take şi se va lansa pe un suport hand-made original. Trupele selectate vor putea ulterior lansării compilaţiei să facă ce vor cu cele două piese pe care le-au înregistrat. Întreaga acţiune va fi filmată de către Electronic Resistance, care va edita câte un video scurt pentru fiecare trupă. Va exista şi un podcast Made in TM, care va face un rezumat la ce a însemnat pentru fiecare trupă experienţa One Take! Cele 10 trupe alese vor susţine concerte la D’arc pe Mal în cadrul unei acţiuni numite One Take! LIVE.

Producătorii de muzică electronică din Timişoara vor remixa piesele înregistrate. „Vom avea şi un worksop cu numele de «Cum se face». Un workshop cu muzicieni, mixerişti, fotografi, designeri, care vor povesti despre cum se face treabă bună. O ocazie bună ca toţi actorii mişcării să se cunoască mai bine şi să înceapă să  colaboreze mai strâns. Invitaţii workshop-ului vor fi reprezentanţi de vază ai mişcării, care vor putea – mulţumită partenerilor noştri de la Deutsches Kulturzentrum şi  Institut Francais – să afle cum se face şi de la corespondenţii lor din Europa“, spun organizatorii campaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.