Harta consumului de alcool în România. Cât de mult se bea în...

Harta consumului de alcool în România. Cât de mult se bea în Banat, comparativ cu alte zone ale țării

1
DISTRIBUIȚI

barbat_bea

Chiar dacă sunt zone în vestul țării în care locuitorii au notorietate pentru cantitățile impresionante de alcool capabili să le consume, studiile arată că bănățenii beau cel mai puțin alcool dintre români.

Statisticile oficiale realizate de Institutul Național de Statistică arată un consum mediu naţional mai mic de doi litri şi jumătate lunar pe persoană, reprezentând totalul cantităţilor de bere, vin, ţuică şi rachiuri naturale înregistrat în anul 2014.

Din datele INS reiese că în Oltenia şi Moldova se consumă cele mai mari cantităţi de alcool, iar în Banat – cele mai mici. De asemenea, la oraş se bea mai puţin şi mai scump, în timp ce în mediul rural se bea mult și ieftin. Moldovenii bau de două ori mai mult ca bănățenii, iar oltenii și mai mult, arată statisticile.

harta alcooluluiDatele privind consumul pe regiuni arată că în Oltenia se consumă 3,8 litri lunar de persoană – maximul la nivel naţional.


Urmează regiunile Nord-Est (Moldova), cu 2,9 litri/lună/persoană, şi Sud-Muntenia, cu 2,25 litri/lună/persoană. La polul opus se regăsesc minimele naţionale, înregistrate în regiunile Vest (Banat), cu 1,4 litri/lună/persoană, Bucureşti-Ilfov, cu 1,7 litri/lună/persoană, şi Nord-Vest, cu 1,8 litri/lună/persoană. La vin, maximele de consum sunt întâlnite tot în Oltenia şi Moldova (1,9, respectiv 1,5 litri/lună/persoană. Oltenia conduce și în cazul consumului de bere, dar și la ţuică şi rachiuri natural.

Ca o curiozitate, potrivit studiului INS, în Moldova se consumă 2,9 litri/lună de alcool pe persoană şi doar 2,7 litri/lună de apă sau răcoritoare.

Sursa foto: Adevărul

 

1 COMENTARIU

  1. Sunt totusi diferente colosale intre licori… Nu poti compara efectele consumarii a 2 litri de bere pe luna (= approx 4 beri) cu cele rezultate in urma consumarii 2 litri de palinca (= 40 de shut-uri)!! 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.