Paperjam: „Nu avem piese, nu facem repetiții, doar ne întâlnim și cântăm,...

Paperjam: „Nu avem piese, nu facem repetiții, doar ne întâlnim și cântăm, într-un mod liber și eclectic“. Vezi cel mai recent recital al grupului VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Paperjam a susţinut un concert interesant în cadrul festivalului JazzTM
Paperjam a susţinut un concert interesant în cadrul festivalului JazzTM

Printre numeroasele concerte interesante care s-au desfăşurat în cadrul celei de-a patra ediţii a festivalului JazzTm – eveniment ce a adus la Timişoara recitaluri cu Jacob Collier, Take 6, Dhafer Yousef, Imany, Badbadnotgood sau Dee Dee Brisdgewater – s-a numărat şi „cântarea” celor de la Paperjam, un grup de muzicieni dedicaţi muzicii de improvizaţie.

Paperjam a început în 2012 și este un eveniment de muzică improvizată.


Asta înseamnă că nu avem piese, nu facem repetiții, doar ne întâlnim și cântăm, într-un mod liber și eclectic. La început Paperjam avea o componență stabilă (Lucian Naste, Mihai Moldoveanu, Ovidiu Zimcea și Sergiu Cătană), dar de la un moment dat am început să invităm diferiți muzicieni să cânte cu noi, și componența a mai variat. Fiind un eveniment de muzică improvizată, variația muzicienilor este chiar binevenită“, spune Mihai Moldoveanu. Concertul Paperjam desfăşurat în cadrul festivalului JazzTM a fost înregistrat şi se poate vedea online.

„În 2013 am scos un mic EP, ce poate fi ascultat aici: Acest EP conține niște prelucrări ale unor părți ce au reieșit din sesiunile improvizate de atunci. Deși nu am avut activitate în ultimul an, am primit invitația de a concerta la minunatul festival JazzTM, unde am reușit să invit trei prieteni muzicieni foarte dragi mie: Lucian Naste, Radu Pieloiu și Alexei Țurcan. Întreg concertul se poate vedea pe YouTube. Este Paperjam-ul cu numărul 20. Sincer nu avem prea multe planuri de viitor, Paperjam nu are un statut de formație cu activitate constantă. Se întâmplă când primim o invitație de la un organizator, și se întâmplă ocazional“, a mai adăugat Mihai Moldoveanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.