Peste 1.000 de angajaţi din primăriile din Timiş intră de mâine în...

Peste 1.000 de angajaţi din primăriile din Timiş intră de mâine în grevă. Ce revendicări au și de când întrerup de tot activitatea

0
DISTRIBUIȚI

primaria timisoara (1)

Angajaţii din 51 de primării din judeţul Timiş vor intra mâine în grevă. Niciun angajat al Primăriei Timişoara nu va participa însă la protest. Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Adminsitraţie Timiş, Tiberiu Negrei, a susţinut astăzi o conferinţă de presă în cadrul căreia a explicat motivele nemulţumirii angajaţilor din administraţie. Practic revendicările angajaţilor se referă la patru mari puncte:

– Acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din adminsitraţia locală acolo unde reursele bugetare permit acest lucru. Eliminarea discriminărilor, adică a situaţiilor unde unii angajaţi primesc acest lucru sau nu.
– Acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii din administraţia publică locală
– Majorarea salariilor angajaţilor din administraţia publică locală cu 25%
– Eliminarea unui articol de lege care prevede facilități doar pentru angajaţii care administrează creanţe fiscale

Greva va dura o oră şi va avea loc de la începutul programului de lucru.


Unii angajaţii vor fi în grevă de la 7.30 la 8.30, iar alţii de la 8 la 9, în funcţie de începerea programului de muncă. „În Timiş avem 51 de primării: 1.037 de persoane au comunicat acordul lor de participare, iar 11 persoane nu au comunicat acordul. După cum se ştie, sunt 99 de primării, nu stăm nici rău, dar nici bine, noi nu putem să îi determinăm să spună da sau nu. Mă aşteptam ca de la majoritatea primăriilor să avem punctul lor de vedere. Cred că şi diferenţa de până la 99 de primăii au un punct de verdere. Avem peste 1.000 de semnături”, a explicat Negrei.

Legat de atitudinea angajaţilor din Primăria Timişoara, sindicalistul a comentat că „avem răspuns de la o sigură Direcţie de evidenţă a persoanelor din Timişoara, care a informat că 11 persoane nu participă. (…) În urma controalelor Curţii de Conturi în judeţul Timiş şi în alt judeţ au constatat diverse prejudicii în urma cărora s-au emis dispoziţii de recalculare a salariilor. La Timişoara încă nu este soluţionat acel dosar care există între primărie şi Curtea de Conturi. Există un demers al Curţii de Conturi prin caare contestă acel spor de dispozitiv şi o medie a stimulentelor, care a fost inclusă în salariu. Nu s-a pronunţat încă tribunalul. Cert este că angajţii din PMT au menţinute acele cote pe care Curtea de Conturi le contestă peste tot”.

Practic, dacă Curtea de Conturi va câștiga litigiul cu PMP, salariile angajaților vor fi recalculate și odată cu scăderile aferente se vor opera și scăderile sporurilor ilegale. Dacă revendicările sindicaliștilor nu vor avea ecou în rândul guvernanților, în data de 12 iulie se va organiza o grevă care va dura întreaga zi, iar din data de 19 iulie va porni greva pe perioada nelimitată. Negocierile durează de la începutul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.