PMP şi UNPR vor fuziona. Vezi reacţiile politicienilor din Timiş

PMP şi UNPR vor fuziona. Vezi reacţiile politicienilor din Timiş

0
DISTRIBUIȚI
consiliul judetean timis (6) grindeanu roxana iliescu
Roxana Iliescu (PMP) și Sorin Grindeanu (PSD). Foto: Adrian Pîclișan

Mişcare importantă în rândul partidelor politice, astăzi, când PMP şi UNPR au anunţat că vor fuziona. După alegerile locale, UNPR şi PSD au avut o înţelegere pentru o colaborare pentru majoritate în Consiliul Judeţean Timiş.

Urmare a discuţiilor de la nivel naţional dintre UNPR şi PNL privind o posibilă fuziune, PSD a semnat un protocol de colaborare cu PMP şi ALDE în baza căruia preşedinte al CJ este Sorin Grindeanu şi vicepreşedinţi sunt Traian Stancu de la ALDE şi Roxana Iliescu de la PMP.

Iliescu a explicat că „deocamdată nu doresc să fac declarații legat de subiectul fuziunii.


Domnul președinte Grindeanu este plecat în concediu, am rămas în locul domniei sale la conducerea CJT. Din păcate nu am fost la Bucureşti, a trebuit să mă ocup de problemele din județul Timiș, dar în cursul zilei de mâine voi putea face mai multe precizări”.

Sorin Grindeanu, șeful PSD Timiş, a declarat că „eu știu că UNPR nu mai există. Am citit și eu declarația despre fuziune. Noi avem majoritate PSD, PMP, ALDE pe patru ani. Nu cred că este cazul ca alianța pentru conducerea CJT să sufere modificări, pentru că ea a fost semnată cu trei partide. Practic, noua schimbare înseamnă că PMP, având de acum cinci membri, devine o forță mai importantă în CJ Timiș”.

Cu toate că PMP va avea cinci consilieri, schimbarea actualei structuri de conducere a CJ Timiș nu este posibilă fără votul a două treimi din cei 37 de consilieri, iar în condițiile în care PSD deține 16 consilieri, acest lucru este matematic imposibil.

Titu Bojin, fost președinte al CJ Timiș, cel care a adus trei consilieri județeni pentru UNPR, a declarat că „deocamdată habar nu am. Nu știu ce să vă spun, în ce condiții se face fuziunea și în cel fel. Lăsați-mă să vorbesc cu conducerea partidului meu și abia apoi o să văd ce înseamnă să merg mai departe în CJ Timiș. Deocamdată mă concentrez pe postul meu de la Ape și voi vedea dacă voi rămâne sau nu consilier județean”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.