Riscați să vă îmbolnăviți dacă mergeți la scăldat pe râurile din județul...

Riscați să vă îmbolnăviți dacă mergeți la scăldat pe râurile din județul Timiș. De ce spune DSP Timiș că este periculos

0
DISTRIBUIȚI

plaja-nisip-timis-mare

Timișoreni, aveți mare grijă unde mergeți să vă răcoriți în zilele caniculare din această vară. Direcția de Sănătate Publică Timiș atrage atenția asupra faptului că pe râurile Timiș, Șag și Albina, preferate de cei care doresc să se scalde atunci când temperaturile sunt ridicate, nu este recomandat să faceți asta.


Aceste zone de îmbăiere nu sunt amenajate pentru scăldat și astfel vă supuneți unor riscuri mari.

Cu ce boli vă puteți alege

„În această perioadă, debitul râurilor este crescut. Deci, nu este bine ca oamenii să se încumete, scăldatul fiind interzis în aceste zone din cauza inundațiilor. De asemenea, pe râurile Timiș, Șag și Albina scăldatul nu este recomandat, tocmai de aceea nici nu există zone special amenajate pentru asta. Cei care aleg să se scalde, o fac pe propria răspundere, riscă să se aleagă cu infecții dermatologice, oftalmologice sau digestive, deoarece calitatea apei este necorespunzătoare”, spune Dana Șpac, purtătorul de cuvânt al DSP Timiș.

În apele râurilor din Timiș sunt prezente microorganisme periculoase, care pot provoca diverse boli în funcție de gradul de imunitate al organismului fiecăruia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.