Robu se teme că dezinsecţia din Timişoara e pe modelul Hexi Pharma:...

Robu se teme că dezinsecţia din Timişoara e pe modelul Hexi Pharma: „Nu întreg orașul este prins în contract”. Ce măsură a cerut

0
DISTRIBUIȚI

DERATIZARE02_resize

O veste bună venea din partea administraţiei locale pentru toţi timişorenii, acum câteva săptămâni: Timişoara avea, după mai bine de doi ani de zile, contract pentru dezinsecţie. De mai bine de 24 de luni, între Primăria Timişoara şi firma cu „pedigree” liberal Romprest există un litigiu privind contractul de dezinsecţie şi deratizare. Deşi procesul este încă în plină desfăşurare, pentru a preveni infectarea cu virusul Zika, primăria a încheiat un contract cu firma Deraton, contract în valoare de 300.000 de lei.

Reprezentanţii municipalităţii au anunţat de mai multe ori că s-au făcut operaţiuni de stropire, însă Timişoara este încă sub asaltul ţânţarilor, care sunt peste tot: prin parcuri, prin zonele centrale şi, noapte de noapte, în casele celor care deschid ferestrele şi nu au plase speciale.


Plecat în Singapore, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a susţinut o conferinţă pe Facebook, unde a oferit o explicaţie halucinanţă: nu toate zonele din oraş au fost incluse în contract.

„Acel contract este cu valoare limitată. Suma maximă pe care am putut-o folosi cu procedura de licitație pe care am avut-o la dispoziție a fost de 130.000 de euro, și nu întreg orașul este prins în contract și cu suficiente treceri pentru a ne scăpa de aceste vietăți atât de deranjante. S-au făcut deja în ultimele zece zile raiduri și s-au împrăștiat substanțe pentru dezinsecție, s-a acționat atât din aer cât și de la sol. Urmează să continue această operațiune, dar după semnalele pe care le primesc de la cetățeni și după ce am văzut eu însumi vineri când am plecat din Timișoara eficiența este destul de scăzută”, a spus edilul-șef.

Acesta vrea să se asigure că substanțele folosite nu sunt diluate. „Am cerut directorului Direcției de Mediu să facă o analiză a substanțelor folosite să nu cumva să ne trezim că și aici avem de-a face cu vreo escrocherie, așa cum s-a întâmplat în domeniul sănătății, unde știm bine că unii indivizi cu față de oameni au avut în ei atâta mizerie încât au pus în pericol viața unor cetățeni nevinovați vânzând substanțe care nu erau ceea ce trebuie să fie. Am cerut să se facă analiza chimică a acestor substanțe, pentru a ne asigura că nu ne păcălește nimeni, pentru a ne asigura că ceea ce ni se oferă, e ceea ce trebuie să ni se ofere conform caietului de sarcini de atribuire a serviciului respectiv”, a declarat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.