Vicepreşedintele CJT Traian Stancu, propunere pentru dublarea personalului calificat să intervină la...

Vicepreşedintele CJT Traian Stancu, propunere pentru dublarea personalului calificat să intervină la inundaţii

0
DISTRIBUIȚI

inundatii gataia 2

Propunere inedită venită din partea vicepreședintelui Consiliului Județean Timiș, Traian Stancu de la ALDE, pentru dublarea numărului de personal calificat să intervină în cazul inundațiilor. După ce, recent, în județul Timiș mai multe localități au fost afectate de ploile torențiale, Stancu spune că în timpul deplasărilor pe teren în zonele cu sinistrați a observat un lucru: personalul care intervine este mai bine dotat, în vreme ce localnicii, spre deosebire de alți ani, nu mai erau la cârciumă la o bere, ci pe teren alături de personalul ISU și de jandarmi.

„Creşte foarte mult faţă de inundaţiile trecute sau pericolele trecute care au afectat aceste localităţi intervenţia voluntară a cetăţenilor din localităţi. Chiar aş vrea să felicit Primăria Gătaia pentru acest lucru. Am văzut acolo primar, viceprimari, cetăţeni din comună care au depus un efort fantastic.


Acest lucru este benefic, pentru că cetăţenii au început să îşi dea seama că cel mai aproape de piele este maieul şi că ei trebuie să fie o forţă de intervenţie şi de apărare, că pratic îşi apără proprietăţile. Un alt lucru bun pe care l-am observat a fost dotarea ISU şi dotarea Apelor Române cu pompe, cu rapiditate în manevre, cu instalaţii de umplut sacii de nisip, deci cred că aici dotarea este foarte bună şi nu cred că mai este nevoie de foarte multe lucruri pe această temă. Unde cred că mai este de lucrat este la coordonarea activităţii primăriei, ISU şi Apele Române. (…) Mi-aş dori foarte mult ca şefii de sector de la Apele Române să fie dublaţi de cetăţeni din comunele respective. Aceşti cetăţeni mi-aş dori să aibă un curs de pregătire la Apele Române, pregătire teoretică şi practică. Poate să fie în sistemul de voluntariat. Spun acest lucru nu ca să arăt că e o defecţiune în sistem, ci pentru că dacă inundaţiile sunt pe o suprafaţă mare şi pe perioadă de timp care depăşeşte 48 de ore, Apele Române cred eu că nu mai fac faţă ca personal. Pentru că în primă fază, când apare pericolul, ei se duc acolo, dar după 24 de ore ei trebuie înlocuiţi, rotiţi şi dacă durează mai mult de 24 de ore pericolul de inundaţii, oamenii aceia cad. Am văzut oameni acolo care după 24 de ore arătau de parcă au consumat alcool”, a declarat Stancu.

Vicepreşedintele CJT a punctat şi că oamenii, fiind din zonele expuse, ar putea interveni mai repede în localitățile afectate de indundații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.