Drumul de peste 40 de milioane de lei către Sarmizegetusa Regia, distrus...

Drumul de peste 40 de milioane de lei către Sarmizegetusa Regia, distrus de furia naturii, intră în reparații. Vezi cine va suporta cheltuielile FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-835448469">
drum stricat sarmizegetusa regia (2)
Drumul spre Sarmizegetusa Regia, inaugurat cu întârziere acum șase luni, a fost distrus

Consiliul Județean Hunedoara cere guvernului să plătească reparațiile drumului care duce spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, blocat duminică, în urma unor viituri. Drumul e rupt în mai multe locuri, iar cu patru kilometri înainte de situl arheologic mai mult de o bandă a fost luată de ape.

În această dimineață au început lucrările de reabilitare a drumului. „Am oprit de tot circulația pe ultimii patru kilometri până la sit, pentru că nu vrem să punem în pericol viața oamenilor. A fost o viitură așa puternică încât a schimbat cursul albiei râului din zonă, iar noua direcție a erodat infrastructura căii. La kilometrul 15,7 al drumului s-a rupt o bandă, 50% din drum. Iar la kilometrul 16,8, avaria este și mai puternică, fiind luat de ape 60% din drum”, a declarat Mircea Bobora, vicepreședintele CJ Hunedoara.

Acesta a adăugat că s-a întocmit raport de calamitate și se solicită fonduri de la Guvern pentru reabilitare. „Find lucrarea în garanție, dacă banii astfel primiți nu vor fi îndeajuns, firma constructoare va suporta cheltuiala”, a mai spus Bobora.

Drumul care duce la Sarmizegetusa Regia măsoară 18 kilometri, iar pentru modernizarea lui Consiliul Județean Hunedoara a plătit peste 41 de milioane de lei, anul trecut, către SC Trans Construct SRL, companie care a primit mai multe lucrări de la CJ Hunedoara, în mandatul fostului președinte Mircea Moloț.

DJ 705 A trebuia finalizat în decembrie 2015, dar a fost gata abia în mai, în timpul campaniei electorale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.