EMOȚIONANT Reacția unui băiețel din Timiș în momentul în care aude pentru...

EMOȚIONANT Reacția unui băiețel din Timiș în momentul în care aude pentru prima dată în viață. Cum vor trei tineri să îndeplinească visele unor copii cu povești triste FOTO

0
DISTRIBUIȚI
alex
Momentul în care Alex aude pentru prima dată.

Alexandru Bălan, un băiețel în vârstă de opt ani din Lugoj, a avut parte de o minune, astăzi. Copilul s-a născut surdo-mut, însă, cu sprijinul unor oameni cu suflet mare, au fost strânși banii necesari astfel încât să poată beneficia de două aparate auditive, care îi permit să audă la o capacitate de 40-50%. Momentele în care Alexandru a auzit pentru prima dată în viața lui au fost imortalizate, astăzi, în mai multe imagini de-a dreptul emoționante, în care se poate vedea fericirea uriașă de pe chipul băiatului.

Cum puteți ajuta trei copii săraci să meargă la școală

Din păcate, Alexandru provine dintr-o familie săracă, mai are un frate, Denis (7 ani), cei doi fiind crescuți doar de mamă, cu ajutorul bunicului. Pentru că vor începe, din toamnă, un nou an școlar, Asociația „Misiune pentru Copii” din Timișoara s-a gândit să le dea o mână de ajutor și a inițiat o acțiune inedită.

Astfel, trei tineri din Timișoara vor porni într-o experiență de neuitat, la mijlocul lunii septembrie. Atilla, Egemen și Patrick și-au propus să călătorească cu bicicleta din Timișoara până în Budva (Muntenegru), în perioada 10 – 27 septembrie. Scopul expediției este de a încuraja mersul pe bicicletă, dar acțiunea are și un scop social. Oamenii cu suflet mare sunt încurajați să „cumpere” zile de pe drumul celor trei tineri până în Muntenegru, iar pentru ziua rezervată vor primi scrisori și fotografii în schimb.

Toți banii strânși din zilele cumpărate vor merge către cei doi frați din Lugoj, dar și către un băiețel de șase ani din Arad, care au povești triste. Prichindeii pe care tinerii din Timișoara doresc să-i ajute au trimis și câteva scrisori emoționante, în care și-au exprimat dorințele. Alexandru și Denis au povestit că au fost o singură dată la cinema, astfel că cei trei tineri doresc să le ofere o zi la film, dar și să le cumpere o bicicletă și rechizitele de care au nevoie pentru a merge la școală.

Celălalt băiețel din Arad, Ionuț, este crescut doar de bunica. „Ionuț înțelege mai multe decât poate ar trebui, la vârsta lui. El vede cât de greu îi este bunicii să-l crească singură, ea însăși având o situație financiară precară. Așadar, își dorește mult să o ajute să aibă grijă de el. În scrisoarea trimisă ne-a spus că va începe clasa 0 din toamnă. Copilul vrea să poată înceapă școala cu șanse egale, așa că are nevoie de rechizite, haine noi, ghiozdănel, echipament sportiv, cărți pentru un cititor începător și toate cele trebuincioase pentru această nouă etapă din viața lui”, transmite Asociația „Misiune pentru Copii”.

Oamenii cu suflet mare care doresc să-i ajute pe copii pot „cumpăra” zile din călătoria băieților dacă donează minim 50 lei în contul ONG-ului, pentru proiectul „Cycling4dreams”.


„Din 10 până în 27 septembrie activăm modul „Aventură” și pornim cu bicicleta din Timișoara spre Muntenegru. Pe lângă aceasta, pentru că ne place să facem lucruri bune, am decis să ajutăm trei copii frumoși, cu vise mărețe! Și tu poți face parte din povestea noastră! Donează pentru îndeplinirea viselor acestora și poți primi în schimb o scrisoare cu o fotografie de pe drum”, transmit inițiatorii acțiunii. Mai multe informații despre proiect sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.