Casa de vacanță a asociației timișorene ”Isus Speranța României”, închisă de DSP...

Casa de vacanță a asociației timișorene ”Isus Speranța României”, închisă de DSP Alba. Vezi ce nereguli s-au constatat și cum se apără Ligia Dugulescu

0
DISTRIBUIȚI

IMG_9020Casa de vacanță a Asociației Evangheliste și de Caritate ”Isus Speranța României”, din Timișoara, din Munții Apuseni – comuna Vadu Moților, județul Alba, a fost închisă de inspectorii DSP. Un număr de 25 de copii orfani aflați în vacanță aici au fost trimiși acasă, iar asociația a fost amendată cu suma de 30.000 de lei, pentru lipsa avizului și autorizației sanitare de funcționare.

Direcția de Sănătate Publică Alba a deschis ancheta după ce mai mulți localnici au semnalat că o casă de vacanță din comuna Vadu Moților, sat Necșești, funcționează ilegal, și că un grup de copii instituționalizați, cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani, sunt cazați aici, aflându-se într-o tabără.

IMG_9018”Inspectorii au sancționat asociația care deține această unitate de cazare cu două amenzi contravenționale pentru lipsa autorizației și pentru refuzul de a permite accesul în vederea efectuării controalelor prevăzute de lege.


Totodată, în această unitate, se interzice efectuarea oricărei activități publice. Precizăm că unitatea nu avea asigurată asistența medicală profilactică și curativă”, a declarat Alexandru Sinea, director DSP Alba.

IMG_9017Ligia Dugulescu, președinta Asociației Evangheliste și de Caritate ”Isus Speranța României” spune că sancționarea este un abuz de putere. ”Noi nu am primit nici până azi procesul verbal realizat în urma controlului DSP. Este un abuz ceea ce s-a întâmplat, și vom contesta măsurile. Cei de la DSP alba au considerat că acolo funcționa o tabără. În casa respectivă de vacanță era familia noastră de la ”Frații lui Onisim” ( n.r. structură, în cadrul organizației, care protejează copiii străzii) și copilașii, să se relaxeze. Această casă de vacanță este un proiect în derulare, ale cărui lucrări încă nu au fost finalizate. În contextul în care în aceeași zonă oamenii vin cu corturile în grădinile localnicilor, ca să se relaxeze în vacanțe, nu văd de ce copiii noștri nu puteau fi în vacanță. Cabana e proprietatea asociației și copilașii care erau acolo în vacanță erau tot ai asociației. Copilașii noștri de la Onisim mergeau în fiecare vară de când am cumpărat acolo, în casa veche, și aveam și corturi pe proprietatea de peste drum, din luncă, pe malul Arieșului. Noi nu avem punct de lucru acolo; nu am deschis nimic oficial, deoarece cabana nu este gata, dare a este ignifugată și în proces de amenajare interioară”, a declarat pentru PRESSALERT.ro, Ligia Dugulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.