Acuzații GRAVE, legate de modul în care primesc mâncarea bolnavii de la...

Acuzații GRAVE, legate de modul în care primesc mâncarea bolnavii de la Spitalul Județean Timișoara. Cu ce explicație vine conducerea unității medicale

8
DISTRIBUIȚI

spitalul judetean 11

La Spitalul Județean Timișoara, în primele zile ale acestei luni, unii bolnavi au ajuns să ia cina chiar și la ora 22.00. Un cititor Pressalert.ro ne-a semnalat faptul că porțiile de mâncare vin incomplete și fragmentat, bolnavii cu regim special nu primesc mâncare adecvată, dar și că pacienții au primit lapte sau brânză stricată. Pe de altă parte, managerul unității medicale recunoaște că sunt „mici dereglaje” în ceea ce privește modul de servire al hranei. Asta pentru că, de la 1 august, mâncarea nu mai este gătită în bucătăria spitalului, ci este adusă de către o firmă de catering, cu care unitatea medicală a semnat un contract pe doi ani.

Spitalul Județean Timișoara plătește 11,25 lei pentru trei mese pe zi

„De câteva zile, toată activitatea de servire a hranei către bolnavii internați la Spitalul Județean de Urgență Timișoara este dezastruoasă. Micul dejun se servește la prânz, prânzul la cină și cina la miezul nopții. Porțiile de mâncare vin incomplete și fragmentat: ciorba la ora 13.00, felul II la ora 14.30 și pâinea la ora 15.00, porțiile de carne servite pacienților (ex: aripi de pasăre) sunt foarte mici, arse pe o parte și crude pe cealaltă, pâinea este insuficientă (o pâine la patru pacienți) – nu se respectă gramajele, timp de două zile nu a fost servit lapte la toată lumea, iar cel care a fost servit a fost aruncat din cauză că era acru, ceaiul, transportat în bidoane de apă de 5 l, nu a fost distribuit către toți pacienții, transportul hranei se face cu mijloace de transport CERT neautorizate”, a semnalat cititorul Pressalert.ro.

De asemenea, acesta spune și că are informații că hrana se pregătește într-un spațiu inadecvat, și anume un subsol al unei case situate pe str.


Cluj, care „nu are circuite funcționale corespunzătoare, nu are ventilație, nu are canalizare (a fost inundat la ploaia din 2 august), nu este dotat cu echipamentul necesar preparării hranei (piureul a fost pregătit cu o bormașină cu amestecător pentru var)”.

Ce spune conducerea unității medicale

Contactat telefonic de PRESSALERT.ro, Marius Craina, directorul Spitalului Județean Timișoara, ne-a declarat că știe că sunt probleme în ceea ce privește modul de distribuire al hranei către pacienți. „Este pentru prima oară când mâncarea se aduce bolnavilor la caserolă. E adevărat că sunt mici dereglaje, poate a lipsit o porție, un tacâm de unică folosință, un pahar de plastic, dar toate se rezolvă. Până în acest moment, mâncarea era gătită în bucătăria spitalului tot de o firmă cu care spitalul avea contract, iar mâncare era transportată în găleți pe secții. Acum, mâncarea vine frumos la caserolă”, ne-a explicat Marius Craina.

Managerul Spitalului Județean Timișoara spune că contractul cu firma care gătește și livrează hrana pacienților a fost semnat pe o perioadă de doi ani. Firma a participat la licitația organizată de unitatea medicală și a câștigat pentru că a venit cu prețul cel mai mic – 11,25 lei porția de hrană pe zi pentru un pacient, adică trei mese. „Așteptăm o săptămână, două, trei și dacă vedem că nu merge treaba, o să reziliem contractul. Drum bun și la revedere. Firma este la început, trebuie să se obișnuiască. Gândiți-vă că sunt peste 700 de porții pe zi comandate, atunci când spitalul e plin, este nevoie și de 1.000 pe zi. Ne cerem scuze pacienților, dar îi rugăm să ne înțeleagă, civilizat e ca mâncarea să fie servită frumos la caserolă, nu cum se întâmpla până acum”, a mai precizat Marius Craina.

8 COMENTARII

  1. Minți domn manager,sau acoperi pe cineva ,dacă vrei realitatea vino la noi pe etaje la pat sa vezi că-ți am rămas nemâncați de luni și cei care au norocul sa mănânce ori mănâncă rece ori puțin ori nu nepotrivit pentru regimul prescris ! Asa ca te asteptam pe etaje sa vezi realitatea sau ești în concediu !

  2. piureul se realizeaza cu melcul de facut cimentul si nu vorbesc in necunostinta de cauza ,unde e DSV sa mearga in control la doamna aceea crizata din utvin care a castigat licitatia aranjata ???

  3. Civilizat ar fi sa tratati oamenii ca atare nu ca pe niste numere sau obiecte (nu spun animale pt. ca porcii vecinei mele primesc mancarea la timp)! Este foarte important in procesul de vindecare ca bolnavii sa serveasca mesele la timp. Sincer… la ce va asteptati cand spuneti ca firma de catering livreaza meniul zilnic la un pret de 11,25 lei???? Dvs. va ajung 11,25 lei pe zi pt. 3 mese??

  4. Am rugamiontea de a anunta autoritatile abilitate de a face verificarea modului in care a fost trucata licitatia ELECTRONICA pentru serviciul de catering -masa bolnavilor sin Spitalul Judetean Timisoara.
    O alta verificare : relatia dintre manager si sotul -sotia firmei S.C.Diogen(cistigatoarea licitatiei servicul catering pentru SCJUT), locatia unde se produce mancarea, modul de incadrare al angajatilor (lucreaza cu oameni platiti cu ziua) , modul in care se depoziteaza mancarea , cum se ambaleaza mancarea, cum se distribuie mancarea si orele la care se distribuie. Azi 04.08.2016 la ora 14.30 pranzul nu a ajuns in spital. ieri 03.08.02016 supa de pranz a ajuns la ora 13 felul 2 la ora 17:30 si cina la ora 21. Managerul nu doreste sa ascunda adevarul, faptul ca se intarzie cu masa ca portiile nu sunt in numar suficient. Modul in care se preia mancarea ce trebuie distribuita la gramaj, nu este preluata si cantarita. Este preluata „pe incredere”.
    Am rugamintea sa va ganditi ca in saloane exista pacienti din alte judete, pacienti din mediul rural la care apartinatorii nu timp sa vina de 3 ori pe zi sa aduca masa. Aceste bolnavi trebuie sa se refaca . Cum te poti reface dupa o boala, daca nu te alimentezi cum trebuie? Va multumesc anticipat.

  5. Revin: am o corectura de efectuat: MANAGERUL DORESTE SA ASCUNDA ADEVARUL. ESTE PRIETEN CU PATRONUL FIRMEI -DOMNUL ALIN.

    Acum infirmierele asteapta disperate masa. NU VINE NICI O MASINA, NICI O PORTIE, NIMIC. BOLNAVII STAU IN SALOANE SI ….FAC FOAMEA. NESIMTIREA E LA EA ACASA!!!! DIRECTORUL? ASISTENTA SEFA PE SPITAL? DIRECTORUL MEDICAL?
    Ce face presa? Autoritatile platite din banii nostri? Nu se autosesizeaza nici o autoritate? O fi PSD-ul la conducerea Judetului si a spitalului dar …..chiar asa ……pe fata. Mai cu perdea ca asa procedau….stiti voi….pe vremuri.
    Imi cer scuze pentru greselile de scriere din mesajul anterior.

  6. Asteptam cu nerabdare si savarina…..fara sirop ca am greturi….. gratarelul de la pranz nu se asorta cu cartofii aia fierti….bagati si voi niste legume la gratar sau fructe de mare. Profesionalism in toata regula. Pe cand se incheie mizeria asta?

  7. Astazi ne-am trezit cu ceafa de porc si cartofi natur la pranz (pe la ora16)! Asistenta, saraca, nu stia ce sa zica! Iar eu…sa mananc – sa nu mananc? Vin bolnav si plec si mai bolnav! S-a terminat mancarea la noi si au facut comanda la restaurant? Doamne, ce nebunie!

  8. Doamne fereste!!! Unde este managerul? Directorul de ingrijiri?? Doamna Rosca ce paziti acolo cu DSV- ul??? Ati fost sa verificati spatiul de preparare a hranei? Ce parere aveti? Pe cine protejati si pana cand?

Lasă un răspuns la boncu stefan Renunțați la răspuns

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.