Noi detalii despre patinoarul din Parcul Copiilor care va putea fi folosit...

Noi detalii despre patinoarul din Parcul Copiilor care va putea fi folosit în orice anotimp. Când va fi deschis pentru prichindei

1
DISTRIBUIȚI
patinaj patinoar
Patinoarul sintetic din Parcul Copiilor va fi deschis în această toamnă

Prichindeii din Timişoara nu mai au mult de aşteptat până se vor da cu patinele pe gheaţa artificială. Primarul Nicolae Robu a anunţat, ieri, că în această toamnă primul patinoar sintetic din oraş va fi deschis. Acesta va funcţiona în Parcul Copiilor, în apropierea intrării dinspre Prefectura Timiş, şi va avea o suprafaţă de 670 mp.

Patinoarul va fi deschis pe tot parcursul anului

Vă reamintim că lucrările la patinoar au început la sfârşitul lunii august.


Potrivit edilului şef, în urmă cu două zile au ajuns şi componentele patinoarului, astfel că se va trece la montarea lor. „Cel târziu în data de 1 noiembrie dăm în folosinţă patinoarul. Patinoarul e unul sintetic, va funcţiona pe tot parcursul anului, în orice sezon. Va comporta cheltuieli de funcţionare foarte mici, abia aştept să îl văd în funcţiune. Realizarea în sine a patinoarului nu este prea complicată”, a declarat Nicolae Robu.

„Tehnologiile moderne permit realizarea unor suprafețe sintetice pe care alunecarea patinelor are un comportament similar celui obținut la alunecarea pe gheață naturală și, corect întreținută, gheață sintetică își păstrează caracteristicile neschimbate pe toată durată de viață. (…) Cel mai important avantaj al suprafețelor sintetice este că se poate patina în orice anotimp, pe orice vreme, chiar dacă plouă, ninge sau este un soare torid. Toleranța suprafețelor sintetice la temperatură de utilizare trebuie să fie între -40ºC și +40ºC, pentru a rezistă temperaturilor uzuale zonei climatice în care ne situăm”, se arată în proiectul de hotărâre votat de Consiliul Local Timişoara prin care s-a aprobat construirea patinoarului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.