Prețul locuințelor, în scădere în țară, dar în creștere la Timișoara. Cu...

Prețul locuințelor, în scădere în țară, dar în creștere la Timișoara. Cu cât s-au scumpit în luna august

0
DISTRIBUIȚI

apartamentePrețurile apartamentelor au scăzut în august în țară, dar nu și în Timișoara. Din contra, aici locuințele s-au scumpit.

În orașul de pe Bega, s-a consemnat luna trecută un avans de 1,3% față de prețurile practicate cu o lună mai devreme (de la 1.000 la 1.013 euro pe metru pătrat util). Comparativ, prețul este cu mai mult de 10 procente mai mare față de situația înregistrată în august 2015 (de la 915 euro pe metru pătrat).


În ultimele 31 de zile, prețul mediu cerut pentru un apartament vechi s-a majorat cu 1,8%, de la 997 la 1.015 euro pe metru pătrat. Apartamentele din imobilele nou construite, pe de altă parte, s-au ieftinit cu 1,1%, de la 1.016 la 1.005 euro pe metru pătrat.

„August, luna concediilor, este recunoscută în mod tradițional pentru activitatea de tranzacționare mai scăzută din imobiliare; pe fondul acestei tendințe, amplificate anul acesta de dificultățile de finanțare, în ultimele 31 de zile a avut loc o ajustare în jos a prețurilor locuințelor, relevă Indicele imobiliare.ro. Astfel, suma medie solicitată de către vânzătorii de apartamente (noi și vechi) din întreaga țară a scăzut cu 0,7%, de la 1.035 la 1.028 de euro pe metru pătrat util. Valoarea actuală este cu 8,2% mai mare decât consemnată în perioada similară a anului precedent, respectiv 950 de euro pe metru pătrat util. Tendința generală de ieftinire nu a afectat însă toate marile orașe analizate”, transmite Daniel Crainic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.