Robu şi centura… neagră la ipocrizie

Robu şi centura… neagră la ipocrizie

1
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

Doar câteva zile ne mai despart de marele protest care va avea loc, sâmbătă, în capitala Banatului. Conform datelor de pe pagina primarului Nicolae Robu, undeva la 50.000 de cetățeni s-au declarat în favoarea intenției de a ieși în stradă pentru a cere guvernului Cioloș alocarea de fonduri pentru amenajarea centurii de ocolire a orașului. Cu toate că nimeni nu poate nega faptul că centura este un obiectiv necesar și că un contributor precum Timișul merita de mulți ani o alocare de la guvern în acest sens, evenimentul are deja un iz de campanie de imagine numai bun ca Robu să se victimizeze iar.

Cum am putea vreodată să uităm tragedia de la Colectiv? Șocați de moartea a zeci de oameni care și-au găsit sfârșitul arși din cauza negljenței și a corupției, 7.000 de oameni au ieșit în stradă să protesteze la Timișoara.


Da, doar 7.000! Mă îndoiesc că primarul Nicolae Robu va mobiliza de șapte ori mai mulți oameni. Însă tind să cred că cifra fantasmagorică anunțată este o strategie.

Oamenii nu au de ce să iasă în stradă pentru centură. De asta au ieșit la vot, de asta avem parlamentari și oameni politici. Un troc de bun-simț ar suna așa: vă lăsăm să vă lăfăiți pe bani publici, dar faceți ceva și pentru noi. Dar nu, parlamentarii de Timiș s-au dovedit neputincioși în a obţine bani pentru centură. La fel ca și primarul Robu, care a promis în 2012 că va construi centura de sud, pentru ca mai apoi să se scuze că obiectivul nu e în sarcina lui. La final, vinovații vor fi doi: protestatarii care nu au ieșit în număr destul de mare și Cioloș sau premierul care îi va lua locul după alegeri. Că Robu a mințit… nici nu contează, prin acest protest va găsi pe cine să dea iar vina.

Al doilea aspect penibil legat de miting este locația: Piața Victoriei. Sigur că o fi necesară și centura, dar mai necesară ca aerul nu poate fi. Însă timișorenii care au vrut să protesteze împotriva tăierii pădurilor au fost trimiși la Prefectură, pe motiv că oamenii vor să se plimbe în centru în liniște și că Prefectura ține de Guvern. Acum, Robu micționează pe toate teoriile expuse atunci când i-a convenit și merge să protesteze acolo unde nu le-a dat autorizație nici celor care au luptat la Revoluția din 1989. Între timp, partidul lui Nicușor Dan nu poate strânge semnături în aceeași locație. Ați ghicit, tot pentru că deranjează cetățenii!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.