„Verde pentru Biciclete”: a scăzut numărul bicicliştilor din Timişoara odată cu restricţia...

„Verde pentru Biciclete”: a scăzut numărul bicicliştilor din Timişoara odată cu restricţia din centrul oraşului

0
DISTRIBUIȚI

biciclisti pedalare 3

Semnal de alarmă tras de reprezentanţii „Verde pentru Biciclete„. Aceştia spun că numărul celor care se plimbă cu bicicleta pe străzile Timişoarei a scăzut odată cu interzicerea pedalatului prin centrul oraşului. În aceste condiţii, „Verde pentru Biciclete” are un mesaj pentru Primăria Timişoara, căreia îi transmite că „vrem mai mult sprijin”.

17.000 de numere verzi distribuite bicicliştilor din Timişoara

„Vom împlini în luna octombrie opt ani de la înfiinţarea Verde pentru Biciclete, care a dat ţării cea mai mare comunitate de biciclişti din România. Însă, nu simţim sprijinul din partea municipalităţii pe care l-am simţit în urmă cu câţiva ani. Noi vrem să facem ceva pentru acest oraş, dar avem nevoie de mai mult sprijin”, a declarat, astăzi, Romina Faur, coordonatorul „Verde pentru Biciclete”.

Reprezentantul „Verde pentru Biciclete” intenţionează să depună, în această săptămână, o cerere la Primăria Timişoara cu scopul îmbunătăţirii situaţiei iubitorilor mersului pe două roţi din capitala Banatului.


„Accesul bicicliştilor este interzis în centrul Timişoarei, sperăm să se schimbe asta pe viitor. În momentul în care tu închizi nişte străzi, spaţii pentru biciclişti, trebuie să le oferi alternative reale. Din păcate, nu avem parte de asta. Ni s-a spus că se va înlocui acea vopsea de pe pistele de bicicletă, care este alunecoasă dacă e umed, dar nu s-a întâmplat nimic. Nu ne este acordată suficientă atenţie în Timişoara”, a mai afirmat Romina Faur.

Reprezentanţii „Verde pentru Biciclete” au distribuit, până în acest moment, aproximativ 17.000 de numere verzi. „Am constatat că odată cu restricţia din centrul Timişoarei, numărul bicicliştilor a scăzut. Am resimţit şi pe stradă că a scăzut numărul bicicliştilor. Biciclişti veterani ne-au mărturisit nu mai au curaj să iasă în trafic, oraşul nu mai este prietenos cu ei, le e frică şi de trafic, bordurile sunt înalte”, a conchis Romina Faur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.