
ASU Politehnica Timișoara a reușit să obțină o sumă importantă pe proiectul depus la Consiliul Județean Timiș. În urma evaluărilor clubului susținut de suporteri i-a fost aprobată suma de 530.346 lei solicitată pentru proiectul ”Poli – un club solid, echipă a comunității”. Finanțare de la buget, prin acest mod, vor primi și alte patru structuri sportive: BC Timba, CS Warriors, ACS Agroland și ACS Floreta.
Mai multe cluburi au încercat să acceseze fondurile nerambursabile puse la bătaie de CJT. Bineînțeles, cu respectarea legii 350/2005, pentru a nu mai exista probleme legale. Organizațiile sportive non-profit au depus dosare cu proiecte în două mari categorii: sportul de performanță și sportul pentru toți. Pentru a primi finanțare acestea trebuiau să îndeplinească mai multe criterii. Inclusiv un punctaj în urma evaluării care a avut loc în 5 octombrie.
ASU Politehnica s-a numărat, oarecum surprinzător, printre grupările care au solicitat finanțare în categoria sportul pentru toți. Mai mult, clubul susținut de suporterii alb-violeți și-a câștigat finanțarea din fonduri publice obținând 80 de puncte, limita de jos pentru a fi considerat eligibil. Clubul de la Baza 2 a obținut și cea mai mare sumă, peste 117.000 de euro! O sumă importantă în condițiile în care problema bugetului e cunoscută.
”Am spus că vom încerca să accesăm fonduri și în acest fel… E meritul tuturor care se ocupă de organizare, băieții și fetele de la Druckeria.
Am reușit. Banii sunt pentru tot clubul. Va acoperi o parte din nevoile noastre. Vor fi cheltuiți așa cum se stabilește în ședințele clubului. O parte din sumă va fi folosită pentru achiziționarea de echipamente și cantonamente”, a declarat Marius Cociu, managerul sportiv al lui ASU Poli.
Întrebat dacă banii vor fi folosiți pentru întărirea primei echipe (locul 18 în B), Marius Cociu a răspuns că ”banii vor fi folosiți astfel încât să ne încadrăm în cerințele legii. Pentru că știm ce s-a întâmplat în trecut cu finanțările din bani publici. Există variante, poate acele îndemnizații de efort se pot acorda, nu am toate datele acum. Vom respecta cerințele. E clar că e un câștig și putem spune că acești bani ne vor elibera de la unele cheltuieli care erau stabilite în buget”, a mai spus Cociu. Prin urmare prima echipă ar putea beneficia de ajutor, prin ”eliberarea” unor părți din buget, precum unele cheltuieli cu juniorii. În cazul lui ASU Poli perioada de realizare a proiectului e prevăzută între 1 noiembrie și 15 decembrie. Recent clubul din B și-a extins considerabil Centrul de copii și juniori.
Timba, bani pentru juniori
Un alt club care se bucură de o finanțare generoasă în urma proiectului depus e BC Timba. Clubul cu echipă de ligă secundă la baschet seniori a solicitat și primit 150.000 de lei pentru Școala de Baschet Timba Timișoara.
Clubul de volei feminin ACS Agroland Timișoara (Divizia A2) a primit în schimb peste 185 de mii de lei pentru ”performanță”. Categorie în care s-a încadrat și Warriors Timișoara. Clubul de rugby pentru juniori a primit 40.625 lei pentru mai multe turnee. Aproape 43.000 de lei a primit și clubul de scrimă ACS Floreta Timișoara.
Unii nici nu au știut să-și facă dosarul
Au fost și asociații care nu au primit nimic în urma proiectelor depuse. CS Krepela Motorsport, Sportim Dance, AS WMT (turneu futsal) și Auto Club Rally Timiș au avut probleme cu actele, cea din urmă neavând niciun document atașat la cerere.
UPDATE Pe pagina de Facebook a clubului ASU Politehnica a fost publicat un link către proiectul depus și aprobat pentru finanțare.