Orza cere ca Nicolae Robu să îşi facă publică lucrarea de doctorat...

Orza cere ca Nicolae Robu să îşi facă publică lucrarea de doctorat după îndemnul anti-plagiat al președintelui Iohannis UPDATE Reacția primarului

6
DISTRIBUIȚI

adrian orza (3)

Vizita de ieri a preşedintelui României la Universitatea de Vest din Timişoara încă naşte reacţii. Vorbind despre politicienii suspectaţi de pagiat, Iohannis a declarat că ar fi bine ca dacă au copiat în tezele lor de doctorat, aceştia să se retragă din viaţa publică. Consilierul local independent, Adrian Orza, s-a arătat favorabil ideii şi a lansat o provocare pe pagina sa de Facebook. Ţintele? Personalităţile de pe plan local în frunte cu primarul Nicolae Robu!

„În lumina celor spuse azi la Timişoara de preşedintele României, domnul Klaus Johannis (plagiatul e un furt/cei care au plagiat trebuie să plece din functii) cred ca e nimerit ca cei care au obţinut astfel de titluri universitare şi fac parte din politica locală timisoreană sau deţin funcţii în aparatul de stat în plan local să facă publice lucrările care au stat la baza acestora, iar cei în drept să le verifice.


Şi cei care au plagiat să suporte rigorile enunţate de domnul preşedinte. Domnul profesor dr. inginer Nicolae Robu- primarul Timişoarei – ar putea iniţia acest demers – ca prim cetăţean al urbei, cu propriul doctorat, arătând că oraşul nostru e fruncea (şi din acest punct de vedere) şi îşi merită pe deplin statutul de Capitală Culturală Europeană 2021. Demersul dânsului ar obliga moral pe restul sa facă la fel. Ar rezulta fără echivoc, un câstig civic pentru oraş”, a scris Orza pe pagina sa de Facebook.

UPDATE „Ce să fac? Deci dacă domnul Orza… Domnule, cât de penibil poate fi personajul acesta? Îţi vine să râzi. Vrea să îmi studieze teza de doctorat? Ea este la biblioteca Politehnicii de când mi-am susținut-o și poate să meargă să o studieze. Pe vremea aia nu era ca acum, cu postare în format electronic, era altă tehnologie, o redactai cum puteai și o tipăreai, dar e publică de la bun început. Există în biblioteca Politehnicii, mai există și în cadrul schimbului de teze de doctorat și în alte biblioteci din țară. Nu știu, că nu am urmărit eu. Dar la biblioteca Politehnicii există. Poate să meargă să o studieze şi să îşi mai ocupe şi el timpul cu ceva. Nu e nicio problemă, fiecare trebuie să dea dovadă de transparenţă în domeniul acesta. Nici nu poate cineva şi să vrea, tezele de doctorat sunt publice, numai cele la care se revendică invenţii cu valoare comercială nu sunt public. La momentul la care se intră cu patent universităţile au obligaţia să le ţină în regim secret, inclusiv susţinerea nu este publică”, a comentat Robu despre solicitarea lui Orza.

6 COMENTARII

  1. D-nul Orza are mare dreptate, atit d-nu Primar Robu dar mai ales fostu Politist de circulatie Cojan au obligatia sa prezinte lucrarile lor de Doctorat, sunt convins ca atit Timisorenii cit si cei din Tara o sa aibe mari surprize. Stim cu totii cum sau luat Doctoratele de dupa 90 incoace….astept d-le Cojan lucrarea d-voastra de Doctorat s-o prezentati Public….ca nu aveti nimic de ascuns, nu ?

    • Orza sa ne arate tuturor timisorenilor,daca are diploma de bacalaureat si pe ce cai a obtinut-o 😀

  2. asta e putin nedtrept: sa se explice cineva care a obtinut un doctorat in fata unuia care nu are nici o calificare si care e cam cap sec, cum se vede in fotografie dar si cind vorbesti cu el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.