Fostul șef al ANAF a fost reținut pentru trafic de influență. Ce...

Fostul șef al ANAF a fost reținut pentru trafic de influență. Ce sumă imensă ar fi primit, alături de asociați

0
DISTRIBUIȚI

blejnar sorin

Fostul șef al ANAF, arădeanul Sorin Blejnar, a fost reținut astăzi de procurorii DNA Ploiești, după șapte ore de audieri, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Potrivit DNA, Blejnar este suspectat că a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituției publice pe care o conducea.

„Banii respectivi urmau să-i fie remiși inculpatului în schimbul exercitării influenței sale asupra unor subalterni, pentru ca aceștia să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri.


În aceste circumstanțe, în perioada noiembrie 2011 — ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin și ceilalți funcționari implicați în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive”, se precizează într-un comunicat al DNA.

Lui Sorin Blejnar i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, urmând să fie prezentat marți la Tribunalul Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Fostul șef al ANAF s-a prezentat luni dimineață la sediul DNA Ploiești, unde a fost audiat timp de mai multe ore. La sosire, Blejnar nu a dorit să dea declarații jurnaliștilor prezenți cu privire la calitatea în care a fost solicitat să se prezinte în fața procurorilor DNA.

Sorin Blejnar a fost citat cu mandat de aducere, fiind însoțit la sediul DNA de doi polițiști.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.