ATAC la un târg de Crăciun din Berlin: un camion de 20...

ATAC la un târg de Crăciun din Berlin: un camion de 20 de tone a intrat în viteză în mulțime UPDATE 2 Oficial: 12 morți, 48 de răniți

0
DISTRIBUIȚI

camion-berlin

Un camion a intrat în plin în mulțimea adunată la Târgul de Crăciun din Piața Breitscheidplatz din Berlin. Presa germană scrie că sunt mai mulţi morţi şi răniţi. Inițial s-a vorbit de 10 răniţi, poliţia a anunţat că un om a murit, dar în acelaşi timp pompierii anunţă că mai mulţi oameni au murit şi cel puţin 50 au fost răniţi.


Cifrele nu au fost confirmate, însă, oficial.

Conform presei, unii dintre cei răniţi au fost duşi într-o biserică din apropiere pentru a fi îngrijiți. Tot conform presei germane, poliția pleacă de la premisa că a fost vorba de un atac și nu de un accident. Atacatorul – şoferul camionului – a fugit şi este căutat de forţele speciale.

UPDATE Poliția din Berlin a transmis pe contul de Twitter: „putem confirma că nouă persoane au murit și sunt zeci de răniți”.

UPDATE 2 Bilanțul provizoriu al atentatului este de cel puțin „12 morți și 48 de persoane spitalizate”, dintre care unele în stare gravă. Nu a fost dat niciun detaliu despre identitatea victimelor, decât că una dintre ele se afla în cabina camionului, fiind un cetățean polonez. Șoferul, care a fugit inițial, a fost între timp arestat.

Sursa foto: theguardian.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.