Călin Dobra, posibil succesor al lui Grindeanu la şefia CJ Timiş. Vezi...

Călin Dobra, posibil succesor al lui Grindeanu la şefia CJ Timiş. Vezi ce a spus „vicele” Roxana Iliescu despre schimbarea structurii de conducere

0
DISTRIBUIȚI

Nominalizarea liderului PSD Timiş şi al Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu, pentru funcţia de prim-ministru de către alianţa PSD–ALDE naşte deja scenarii la nivel judeţean.

În ipoteza în care Grindeanu va fi acceptat de preşedintele Klaus Iohannis ca premier, locul acestuia în fruntea CJ Timiş ar urma să rămână vacant. Cel mai vehiculat nume pentru succesorul lui Grindeanu la şefia CJ Timiş este Călin Dobra, consilier judeţean, preşedinte executiv al PSD Timiş şi fost vicepreşedinte al CJ Timiş în mandatul 2012 – 2016.


Cu toate că Dobra a depus jurământul ca deputat, loc obţinut după ce a deschis lista PSD Timiş cu candidaţi pentru Camera Deputaţilor la alegerile din 11 decembrie, acesta are 15 zile la dispoziţie să aleagă dacă îşi păstrează locul din Parlament sau pe cel din CJ Timiş.

Întrebat de PRESSALERT.ro dacă au existat discuţii cu privire la conducerea CJ Timiş, Dobra nu a dorit să facă declaraţii, explicând că aşteaptă ca în cazul lui Sorin Grindeanu să se ia o decizie definitivă. Amintim însă că numirea lui Dobra se poate face doar cu acordul ALDE şi PMP, partide cu care PSD are alianţa pentru conducerea CJ Timiş. Mai exact, ALDE deţine două mandate de consilier judeţean, PMP cinci (dintre care trei vin din componenta UNPR), iar PSD 16. Pentru a fi învestit în funcţie, Dobra ar avea nevoie de 16 voturi.

Roxana Iliescu, liderul PMP Timiş şi vicepreşedinte al CJ Timiş a declarat pentru PRESSALERT.ro că „este prematur să purtăm astfel de discuţii. Aştept să vină domnul Grindeanu de la Bucureşti. Sunt tot felul de scenarii, nu luăm astfel de decizii pe genunchi. Este o întreagă tevatură, au rămas libere mai multe locuri din CJ Timiş, după ce mai mulţi consilieri au obţinut mandate de parlamentari, iar aceşti oameni trebuie înlocuiţi. În acest moment protocolul pe care l-am semnat cu PSD şi ALDE rămâne valabil, depinde şi cine va fi nominalizat”.

Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.