Sportivii de TOP din Timiș, premiați pentru realizările din 2016. Cum au...

Sportivii de TOP din Timiș, premiați pentru realizările din 2016. Cum au fost încurcați organizatorii de unele performanțe neașteptate GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
gala-prosport-2016-37
Gala Sportului – CJ Timiș

În premieră la Gala Sportului organizată de Consiliul Județean Timiș trei sportivi au fost premiați ca fiind cei mai buni din județ. Pe lângă Adelina Pastor și Ivan Guidea, prezenți la Rio, pe prima ”treaptă” a urcat azi și Adina Diaconu pentru performanța senzațională obținută în Africa de Sud. Nu mai puțin de 300 de sportivi au fost premiați la Palatul Administrativ și la fel ca în fiecare sezon există și nemulțumiri.

Inițial doar Pastor și Guidea au fost pe locul 1 însă organizatorii au avansat-o pe Adina Diaconu după ce aceasta a reușit să cucerească două medalii la Mondialul de junioare la tenis de masă, bronzul la simplu și aurul la dublu, unul în premieră pentru Europa! ”Nu știu dacă s-a făcut dreptate. Această dreptate mi-am făcut-o după rezultatele de la Campionatul Mondial, care s-a desfășurat de curând, eu le mulțumesc tuturor și Consiliului Județean Timiș, care ne sprijină”, a spus sportiva legitimată la CS Dumbrăvița.

Un plus al evenimentului a fost prezența multor sportivi premiați la vârful ierarhiei. O impresie deosebită a făcut și prezența în corpore a campionilor naționali la rugby, Timișoara Saracens, desemnată și în acest an cea mai bună echipă la jocuri sportive. ”Atâta timp cât sunt rezultate, performăm în ceea ce facem, locul nostru e aici. În același timp ne responsabilizează, ne obligă ca pe viitor să avem aceleași performanțe cel puțin”, a subliniat Valentin Calafeteanu.

Darius Suiugan: ”E vina mea că s-a ținut Campionatul European în decembrie”

Marele minus al organizării unor astfel de gale e constituit însă și de momente precum cele trăite de halterofilul Darius Suiugan. În urmă cu opt zile sportivul timișorean legitimat la CS Haltere a făcut ”eroarea” să cucerească nu mai puțin de trei medalii de bronz la Europenele de tineret din Israel. El a fost avansat în top-ul olimpic pe locul 2, dar a aflat că nu primește și recompensa materială destinată poziției sale.

”Anul acesta a fost un an bun pentru mine, cu toate că am pierdut titlul de vicecampion european la toate probele, pentru că eram cu 80 de grame mai greu decât sportivul bulgar. Cu toate acestea eu pot să spun că sunt mulțumit. La anul sper să fie mai bine, cu toate că uite, primești numai șuturi, dar nu să mergi înainte. Nu numai în Timișoara, în România asta e situația în sport”, a declarat Darius Suiugan pentru PRESSALERT.ro.

Dacă neconcordanțele legate de timpul scurt sunt de înțeles, în schimb altele sunt de neînțeles, precum numele sportivului scris greșit pe placheta cu care a fost premiat, lucruri care nu pot fi decât descurajante. ”E vina mea că s-a ținut Campionatul European în decembrie și nu mai devreme. Eu nu pot să iau acum premierea mea, o ia altul în locul meu iar eu o iau pe a altcuiva, care era cu multe locuri sub mine și am primit premiul la categoria neolimpici, pe când rezultatele mele sunt obținute la categoria olimpici, doar pentru că eu am concurat mai târziu… Practic cică mie mi s-a făcut un favor, puteam să nu iau nimic. Iau poate sub jumătate din cât trebuia să iau. Eu mă chinui tot anul, intru al doilea în top și când să iau premierea cu ce mă ajută că primesc o plachetă pe care mi-au greșit și numele și o premiere care nu mi se cuvine…”, a precizat Suiugan.

Numele lui Darius Suiugan, scris greșit pe plachetă
Numele lui Darius Suiugan, scris greșit pe plachetă

Tânărul halterofil și-a făcut și planurile pentru 2017.


”Mă descurc cum pot, o să schimb lotul la anul, voi merge la seniori și sper să țintesc cele mai importante medalii. Dacă mă ține Dumnezeu bine și nu am accidentări, eu cred că pot să fiu acolo pentru (Tokyo) 2020. Susținerea financiară mă ajută să supraviețuiesc, să stau departe de casă tot anul, nu mă ajută să mă îmbogățesc cu ceva”, a adăugat Darius Suiugan.

Sportivul care va împlini peste patru zile 23 de ani a fost chemat după interviu de aceeași persoană din organizare – care i-a spus înainte că și așa i se face un favor – pentru a se remedia situația.

UPDATE Cel puțin astăzi Darius Suiugan a rămas fără recompensa care i se cuvenea.

Lista cu toți sportivii premiați poate fi găsită AICI, la finalul textului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.