Povestea sfâșietoare din spatele bețelor de Moș Nicolae, meșterite de o familie...

Povestea sfâșietoare din spatele bețelor de Moș Nicolae, meșterite de o familie din Timiș. Cum puteți da o mână ajutor

0
DISTRIBUIȚI

61430453

Bețele de Moș Nicolae, alături de cadourile găsite în ghetuțe, în seara 5 spre 6 decembrie, reprezintă o mare bucurie pentru toti copiii. Există însă cazuri în care bețe lui Moș Nicolae aduc mai mult decât atât- pot aduce șansa la un tratament medical.

Este cazul Dianei Jianu- o fetiță de doar 8 ani din Giroc, cu care viața nu a fost deloc blândă. În urmă cu 2 ani, copila a fost diagnosticată cu sindromul Rett atipic. Primele semne au apărut în jurul vârste de 2 ani însă medicii nu au reușit să își dea seama despre ce e vorba. Acum, la 8 ani, fetița e ca un copil de 2 ani.

Pentru ca fetița să fie recuperată, părinții au apelat la tot felul de terapii- hidroterapie, hipoterapie dar și alte tipuri de tratamente care însă costă. Pentru a mai câșiga bani pentru tratamentele Dianei, mama acesteia, Ondina Jianu a început să confecționeze bețe de Moș Nicoale și decorațiuni de Crăciun.

O oră, două seara, în funcție de cât îi permite timpul, femeia se refugiază între ornamente, bețe și mărgeluțe.


Deși nu are o pregătire de specialitate, din mâinile ei ies lucruri magice.

Bețele de Moș Nicoale cu care speră să mai strângă bani pentru tratamentele Dianei pot fi cumpărate, începând de astăzi, de pe strada Daliei, în Complexul Studențesc, acolo unde le va vinde mama.

Ondina Jianu speră ca în viitorul apropiat să deschidă și o asociație. Asociaţia Păstreaztă Visul, pentru micuţi cu deficienţe de motricitate şi părinţii lor. 

Sindromul Rett este o tulburare neurologică postnatală care este diagnosticată în perioada copilăriei. Un copil care va avea sindrom Rett se va dezvolta normal în viaţa intrauterină. Deşi este prezent la naştere, sindromul Rett este încă nedetectat până la vârsta de aproximativ un an, atunci când copii îşi pierd majoritatea abilităţilor dobândite.

Afecţiunea este prezentă cu foarte mici excepţii, doar la fete. Sindromul Rett a fost deseori diagnosticat în mod greşit ca autism, paralizie cerebrală sau întârziere nespecifică de dezvoltare. Această condiţie medicală este considerată de majoritatea specialiştilor ca făcând parte din spectrul tulburărilor autismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.