Sorin Grindeanu, chemat la Cotroceni pentru o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis...

Sorin Grindeanu, chemat la Cotroceni pentru o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis UPDATE 2 Decizia nu va fi anunțată azi

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Noua nominalizare pentru postul de premier a fost făcută aseară, propunerea fiind trimisă de PSD și ALDE către Palatul Cotroceni, cele două formațiuni așteptând astăzi un răspuns din partea președintelui.

Până atunci, însă, cel nominalizat, Sorin Grindeanu, a fost convocat de președintele Klaus Iohannis la Cotroceni pentru o întrevedere, la ora 12.00. Președintele CJ Timiș a revenit de dimineață la sediul PSD de la București, unde s-a întâlnit din nou cu colegii, după ziua plină de ieri.

Grindeanu a ajuns la Palatul Cotroceni cu aproximativ 10 minute înainte de miezul zilei.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Întâlnirea celor doi a durat aproximativ 30 de minute, după care șeful CJ Timiș a părăsit Palatul Cotroceni.

UPDATE 2 Președintele Klaus Iohannis consideră propunerea de nominalizare pentru funcția de premier a PSD-ALDE – Sorin Grindeanu – mai bună decât Sevil Shhaideh, afirmă surse din Administrația Prezidențială.

Potrivit acestora, șeful statului nu va anunța în cursul zilei de astăzi decizia privind desemnarea primului ministru, cel mai probabil Guvernul urmând să fie învestit în luna ianuarie.

Sursele au mai susținut că relația președintelui Iohannis cu viitorul premier va fi una de coabitare.

În ceea ce privește motivul pentru respingerea nominalizării inițiale a PSD-ALDE — Sevil Shhaideh — ca premier, sursele citate au arătat că acestea au constat în „rațiuni geostrategice” și pentru că nu au fost respectate procedurile de partid.

Totodată, au adăugat sursele citate, șeful statului i-a anunțat pe liderii celor două partide, printr-o scrisoare, de refuzul său, concomitent cu anunțul de la Palatul Cotroceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.