O cursă de la București, cu 21 de pasageri, nu a putut...

O cursă de la București, cu 21 de pasageri, nu a putut ateriza pe aeroportul din Timișoara din cauza ceții dense. Ce decizie s-a luat

0
DISTRIBUIȚI

Ceața densă de astăzi a dat peste cap activitatea Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara. Astfel, cursa Tarom 601 de la București, cu 21 de pasageri la bord, nu a putut ateriza pe aeroportul timișorean pentru că vizibilitatea este de numai 100 de metri, astfel că s-a întors la Otopeni. Din acest motiv, și cursa retur, Tarom 602 Timișoara – București, care ar fi trebuit să decoleze la ora 08.30, este întârziată.

Potrivit unei informări transmise de reprezentanții aeroportului timișorean, până la această oră, celelalte zboruri programate au decolat și au aterizat conform programului.

În plus, în noaptea de 23 spre 24 ianuarie, mai multe curse cu destinația Cluj și Sibiu au aterizat la Timișoara, din cauza ceții de la aeroporturile de destinație.


Este vorba de cursele Bergamo – Cluj, Paris – Cluj, Londra – Sibiu și Munchen – Sibiu.

„Vă reamintim că Aeroportul Internațional Timișoara deține un sistem performant de aterizare în condiții de vizibilitate redusă (categoria IIIA, cel mai performant din țară), însă aceste dotări trebuie corelate și cu dotările tehnice ale aeronavelor, precum şi cu nivelul de calificare al piloţilor, toate aceste fiind condiţii obligatorii pentru aterizarea şi decolarea în condiţii de vizibilitate redusă. Pe timp de iarnă, zborurile pot suferi întârzieri de 15-20 de minute din cauza operațiunilor de degivrare și antigivrare care se fac la aeronave, înainte de decolare”, comunică Aeroportul Internațional Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.