Flavius Biea pregătește prima gală din 2017 alături de vedete din Anglia...

Flavius Biea pregătește prima gală din 2017 alături de vedete din Anglia și Italia. Cu cine vrea să boxeze la Timișoara pentru un titlu important

0
DISTRIBUIȚI
Flavius Biea revine în ring

Timișoreanul Flavius Biea va reveni în primăvară într-o gală importantă chiar acasă. Tânărul boxeur își dorește să lupte cu irlandezul Noel Murphy, neînvns până acum la profesioniști. Evenimentul ar urma să aibă loc în luna aprilie, probabil în Sala ”Constantin Jude”. Biea se va pregăti pentru acest duel în două stagii speciale care vor avea loc în Anglia și Italia.

Flavius Biea nu a mai boxat din toamnă, dar își pregătește o revenire în forță. Profesionistul în vârstă de 27 de ani a semnat un contract de colaborare cu King Promotion, companie manageriată de Sorin Florea și care se ocupă de promovarea celor mai buni boxeri români, printre care și Lucian Bute, cel care l-a sprijinit pe Biea în stagiul canadian. ”Vom afla curând data exactă când vom organiza un meci în aprilie la Timișoara. Încercăm să readucem lumea la box. Să aducem lumea în sălile de sport. În 25 februarie trebuia să boxez, dar s-a amânat din cauze contractuale. Rămânem în discuții cu irlandezul, care are opt meciuri și e neînvins. Eu nu am acceptat la el acasă, pentru că au fost mai puțini bani și eu vreau opt reprize, nu șase. Miza va fi o centură intercontinentală sau mediteraneană”, a declarat Flavius Biea.

Adversarul său e Noel Murphy, mai tânăr cu cinci ani, care a început excelent cariera profesionistă, cu opt victorii din opt meciuri. Irlandez din zona Cork, acesta e rezident în statul New York. ”Există posibilitatea să mă refuze, suntem în discuții și cu un italian – 24 meciuri la profesioniști și patru înfrângeri. Ar fi mai bun irlandezul, dar există posibilitatea să vină pentru un meci. Probabil voi afla în jurul datei de 15”, a precizat Biea. În gala de la Timișoara ar urma să vină și alte staruri autohtone. E posibil ca pe lângă Bogdan Dinu să vină și Viorel ”Bombardierul” Simion. De asemenea alți doi tineri sportivi, neînvinși după patru, respectiv cinci partide, vor completa un program care se dorește cât mai atractiv.

Stagii alături de Leonard Bundu și Amir Khan

Flavius Biea va avea două stagii puternice în pregătirea galei din Banat.


El va merge mai întâi în Anglia, unde se va pregăti alături de Amir Khan (30 ani), care a câștigat la doar 22 de ani un titlu WBA. ”Mă voi antrena la Timișoara. Am aici ce am nevoie. Gym-ul de care am nevoie. Datorită sponsorului nostru, Remus Cosovanu, vom merge în cantonament în străinătate. Un stagiu va fi în Anglia, la Amir Khan în sală. E un boxer foarte vestit, a boxat și în New York, Las Vegas, un stagiu de pregătire cu el îmi va prinde foarte bine. Mă gândesc să facem cinci meciuri în 2017, dintre care două să fie la Timișoara”, a mai spus Biea. Remus Cosovanu, susținător al lui Biea, e un fost junior al Politehnicii Timișoara.

Fostul campion european de tineret va mai pleca într-un cantonament italian, la Florența. Aici, el se va pregăti alături de Leonard Bundu (42 ani), fost deținător al unui titlu continental. ”Sunt antrenorul său, împreună cu unchiul său, de curând Florin Noje s-a alăturat echipei. E un sportiv maleabil, flexibil, a demonstrat asta. Vom mai avea un cantonament în Italia. Flavius e un sportiv cu o capacitate de efort extraordinară. Eu ca antrenor și prieten al său sunt convins că putem ajunge la cel mai înalt nivel. În doi-trei ani și jumătate putem ajunge la un titlu mondial. Sunt mai multe variante. Toată lumea vrea imediat, dar e mai bine să faci pașii corecți”, a spus Ștefan Mergea.

”Vrem să atragem lumea spre box, toată lumea se îndreaptă spre fotbal, dar am înțeles că nu merge foarte bine. Eu am revenit din Canada și ca profesionist sper să atrag lumea spre box. Acolo e mentalitatea de campion, ceea ce nouă ne lipsește. Probabil îmi voi deschide curând și un gym, o sală de box, dar deocamdată mă concentrez la cariera mea”, a adăugat sportivul.

Acum sunt pe locul 160 în lume după 11 meciuri, ”Sunt foarte bine clasat, după 20 de meciuri pot fi în primii 20 în lume”, a completat Flavius Biea, aflat momentan pe 160 după 11 partide. Fan declarat al lui Floyd Mayweather (”E cel mai bun!”) acesta va continua să lupte în limitele categoriei sale actuale (66,6 kg).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.