„Nu avortului!” Credincioșii vor protesta și se vor ruga în fața Maternității...

„Nu avortului!” Credincioșii vor protesta și se vor ruga în fața Maternității „Odobescu” din Timișoara timp de 40 de zile. Când începe acțiunea

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenii care nu sunt de acord cu întreruperile de sarcină intenționează să protesteze timp de 40 de zile în fața Maternității „Odobescu”. Acțiunea intitulată „40 de zile pentru viață” are loc pentru prima dată în orașul de pe Bega și este organizată în România de Asociația „Darul Vieții”. Potrivit organizatorilor, campania este una internațională și constă în 40 de zile de „post, rugăciune și veghe” în fața unui spital unde se fac avorturi, în perioada 1 martie – 9 aprilie.

„Având în vedere că România este încă printre primele locuri la numărul de avorturi, iar Timișul este pe locurile fruntașe în rândul adolescentelor, dorim să inițiem la Timișoara Campania «40 De Zile Pentru Viață», prin care să atragem atenția comunității locale asupra consecințelor pe care le are întreruperea de sarcină la cerere pe plan fizic, psihic, relațional și social.


Scopul esențial al campaniei nu este de a manifesta împotriva cuiva, ci pentru a susține dreptul la viață a copiilor nenăscuți. Dorința noastră este de a determina fiecare român să prețuiască viața copiilor nenăscuți, să-i considere niște persoane valoroase și de a pune capăt avorturilor”, transmite Asociația „Darul Vieții”.

Concret, în timpul celor 40 de zile de campanie, credincioși din Timișoara vor sta, timp de 12 ore în fiecare zi, în fața Maternității „Odobescu”, având pancarte care transmit un mesaj pro viață. De asemenea, participanții la acțiune vor ține post și se vor ruga pentru „femeile care se află în risc de a face întrerupere de sarcină la cerere, copiii nenăscuți care riscă să-și piardă viața, femeile și bărbații care suferă de sindromul postavort, cadrele medicale care practică și susțin întreruperea de sarcină la cerere, liderii naționali, regionali și locali”.

Potrivit statisticilor, doar în anul 2015, peste 2.500 de femei au ajuns pe masa de chiuretaj în spitalele de stat din județ, dintre care 1.400 au solicitat un avort la cerere. Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș, 1.350 dintre femeile care au făcut avort provin din mediul urban, iar 1.207 din mediul rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.