„Bătaie” pe câteva clase pregătitoare din Timișoara. Vezi TOPUL celor mai vânate...

„Bătaie” pe câteva clase pregătitoare din Timișoara. Vezi TOPUL celor mai vânate școli din oraș

0
DISTRIBUIȚI

Părinții din Timișoara, dar și din județul Timiș, se “bat” pe câteva școli de prestigiu și în acest an. Înscrierile în clasa pregătitoare au început luni, 27 februarie, iar până astăzi, la ora 13.00, au fost depuse 2.079 de cereri, dintre care 1.972 sunt valide. Asta înseamnă că peste 33% dintre copiii din județul Timiș care vor merge în clasa 0 din toamnă au fost deja înscriși.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, sunt câteva unități de învățământ din Timișoara în care numărul cererilor depuse l-a depășit pe cel al locurilor disponibile în clasa pregătitoare. În aceste condiții, dacă copiii au domiciliul pe străzile arondate școlii, vor fi primiți toți, astfel că numărul claselor va fi suplimentat.

Iată TOPUL celor mai vânate școli din Timișoara:

– Școala Gimnazială Nr.


24 – 93 de cereri pe 75 de locuri, în trei clase;
– Școala Gimnazială Nr. 19 “Avram Iancu” – 81 de cereri pe 75 de locuri, în trei clase;
– Școala Gimnazială Nr. 30 – 108 de cereri pe 150 de locuri propuse, în șase clase pregătitoare;
– Colegiul Național Bănățean – 80 de cereri pe 100 de locuri, dintre 25 într-o clasă cu predare în limba germană;
– Școala Gimnazială Nr. 7 “Sfânta Maria” – 84 de cereri pe 175 de locuri, în șapte clase;
– Liceul Teoretic “Grigore Moisil” – 76 de cereri pe 100 de locuri, în patru clase;
– Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” – 43 de cereri pe 75 de locuri.

În județul Timiș sunt propuse pentru anul școlar următor 268 de clase pregătitoare, în care pot fi înscriși 5.902 de prichindei. Cererile de înscriere în clasa zero pot fi completate de părinți online sau la secretariatele școlilor la care doresc să-și dea copilul, între 27 februarie – 16 martie, perioadă în care are loc prima etapă de înscrieri.

La fel ca anul trecut, vor fi înscriși cu prioritate elevii care aparțin circumscripției școlare. Ulterior, locurile rămase libere vor putea fi ocupate pe baza unor criterii specifice de elevi care nu aparțin de circumscripția școlară.

În clasa pregătitoare, vor fi înscriși obligatoriu toți copiii care împlinesc 6 ani până pe 31 august 2017, inclusiv. La cererea părinților, pot merge la școală și copiii care împlinesc 6 ani după 1 septembrie, cu condiția ca aceștia să treacă de un test de evaluare psihosomatică. Listele cu rezultatele se vor afișa pe 22 și 23 martie.

Părinții din județul Timiș găsesc mai multe informații despre înscrierile în clasa pregătitoare AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.