Grindeanu despre mafia lemnului – anul trecut controalele ”au scăzut spre zero”....

Grindeanu despre mafia lemnului – anul trecut controalele ”au scăzut spre zero”. Care este soluția pentru stoparea defrișărilor

0
DISTRIBUIȚI

Stoparea defrişărilor pădurilor din România este o luptă care are mai multe coordonate, consideră premierul României, Sorin Grindeanu. Acesta a declarat, în cadrul unei vizite în capitala Banatului, că schimbarea legislaţiei nu va asigura neaparat stoparea fenomenului.

„Să ştiţi că în acest moment cadrul legal poate fi schimbat. Sunt specialişti în acest domeniu care ştiu mai bine decât mine ce poate fi făcut. Probabil că poate fi îmbunătăţit, dar lăcomia şi drujbele şi tot ce înseamnă defrişări nu poate să oprească o lege. Aplicarea legii ţine de oameni şi nu doar cei care au atribuţiuni directe în acest domeniu, ci de fiecare dintre noi.


Cadrul legal poate să fie îmbunătăţit, dar aici vă spun că e iar vorba de un efort comun. În Parlament probabil că se va discuta în comisii şi apoi în plen. Nu am spus că nu aplic legea, ci că ţine şi de spiritul civic al fiecăruia dintre noi a stopa acest fenomen. Anul trecut în acest domeniu al industriei lemnului, controale şi tot ce ţine de acest domeniu, controalele au scăzut spre zero şi în domeniul lemnului şi în ceea ce ţine de industria lemnului”, a explicat Sorin Grindeanu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat şi el că este cunoscut faptul că în România există o mafie a lemnului, care funţionează de ani buni, fiind protejată de lege.

„Este o mafie a defrişărilor ilgale în România, haideţi să nu ne ascundem după degete. Soluţia nu e deloc complicată. Legislaţia care va fi mult mai dură şi cu determinare mult mai mare din partea autorităţior. Spiritul civic haideţi să nu ne facem că dintr-o dată cei care umblă cu drujbele prin păduri vor avea o revelaţie şi vor arunca drujbele şi vor începe să planteze flori. Şi cred că trebuie să facem şi poliţia pădurilor. Vă spun încă o dată că există o mafie a defrişărilor care a fost construită de oameni care nu sunt proşti, ci de oameni pregătiţi şi în domeniul legislaţiei. Nu e o luptă uşoară, dar cred că avem datoria să o ducem până la capăt că e viitorul nostru”, a precizat liderul social-democraţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.