PROBLEME Liceul din Timișoara inclus într-un program-pilot al Guvernului NU va putea...

PROBLEME Liceul din Timișoara inclus într-un program-pilot al Guvernului NU va putea asigura o masă caldă pentru toți cei 1.500 de elevi. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

mancare gatita

Aproximativ 30.000 de elevi care învață în 50 de școli din întreaga țară vor primi o masă caldă în fiecare zi, în cadrul unui program-pilot al Guvernului României, cu scopul de a stimula prezenţa elevilor şi preşcolarilor la şcoală sau la grădiniţă. Printre unitățile de învățământ incluse în program se numără și Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara, în care învață peste 1.500 de elevi.

Cornel Petroman, directorul școlii, spune că întâmpină o serie de probleme. Astfel, cantina unității de învățământ are o capacitate de cel mult 400 de locuri.


În aceste condiții, doar copiii din ciclul primar vor servi o masă caldă în cantina școlii, preparată în bucătăria unității de învățământ, iar restul vor primi un pachet alimentar. Cornel Petroman spune că și numărul personalului este prea mic.

“Am discutat cu doamna inspector școlar general o eventuală suplimentare a personalului, pentru că nu vom face față la 1.520 de elevi, câți avem noi aici. Nici cu masa caldă nu avem capacitatea necesară și nici să distribuim pachetele alimentare. Să vedem ce e de făcut. Sunt aproape 400 de elevi care pot lua masa caldă la cantină, e vorba de cei din ciclul primar și o mică parte din elevii care iau masa la cantină din celelalte cicluri, gimnazial sau liceal, și peste 1.200 de elevi care ar urma să primească un pachet alimentar. Acum ne trebuie alt personal decât femeile de serviciu care să manevreze pachetele astea”, a precizat directorul Liceului Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara.

Petroman spune că pachetele alimentare ar urma să fie servite de cei 1.200 de elevi în sălile de clasă, din cauza lipsei spațiilor de servire a mesei calde. Cel mai probabil, acest pachet alimentar va fi livrat de o firmă de catering, urmând ca o licitație în acest sens să fie organizată de Primăria Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.