Robu, nemulţumit de „logica idioată” pentru care nu i se mărește salariul....

Robu, nemulţumit de „logica idioată” pentru care nu i se mărește salariul. Câte mii de euro crede că merită primarul Timișoarei

3
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, este în continuare nemulţumit de decizia PSD de a creşte salariile angajaţilor din administraţia publică locală, fără a asigura însă şi venituri suplimentare la bugetelor administraţiilor publice locale de unde vin banii pentru majorările salariale.

„În momentul în care tu guvern vii şi creezi o cheltuială suplimentară la nivelul unei autorităţi publice locale ai datoria elementară să asiguri şi venituri suplimentare şi ce trebuie făcut şi sper să se facă măcar cu ocazia modificării de Cod Fiscal care am înţeles că se va face odată cu semestrul al doilea din acest an, lucru care este cam atipic este să se mărească cota din impozitul pe venitul global care rămâne la bugetele locale de la 41.75% cât este acum la 45% şi atunci este un lucru cinstit. În loc să se ducă toţi banii care se duc acum la bugetul centralizat al ţării se vor duce cu ceva mai puţin, cam cu cât s-au majorat cheltuielile administraţiilor publice locale. (…) Dacă guvernul face asta, este de merită apreciat pentru că a făcut un lucru corect în raport cu administraţiile publice locale. Dacă nu face asta, trebuie şi pentru asta să fie criticat pentru că este profund incorect cu administraţiile publice locale obligându-le la cheltuieli şi tragând doar foloase că noi v-am majorat salariile.


Sigur că e uşor să majorezi salariile cu banii altora”, a declarat Nicolae Robu, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Edilul-şef a revenit şi la o doleanţă mai veche de-a sa, majorarea salariului pe care îl încasează ca şi primar al capitalei Banatului. Leafa lui Robu se ridică undeva la 5.500 de lei pe lună, însă acesta e de părere că în raport cu munca depusă remuneraţia este una insuficientă.

„Cred că pot vorbi în numele tuturor primarilor. Sunt nemulţumit că de aceste majorări de salarii dintr-o logică idioată nu beneficiază şi primarii şi cei aleşi, ci beneficiază doar funcţionarii publici, doar persoanele angajate în aparatelor insitituţiilor autorităţilor publice locale. Este aberant. Răspunzi de toate proiectele europene, dar nu ai voie să primeşti bonus pentru gestiunea cu succes a acestor proiecte. Eu am venit cu această idee să existe o retribuţie fixă care poate fi cea de acum, dar la cum să ţi se adauge bonusuri care să fie măsurate nu în bani daţi cu titlu de ajutor social, ci în funcţie de realizări în fonduri atrase de la UE, în obiective făcute pentru oraşul tău. (…) Care e logica în a da un bonus de 75% la salariu doar angajaţilor din primării care lucrează pe proiecte europene, iar primarii să nu primească nimic, deşi ei au o răspundere uriaşă, manageriază tot ce se întâmplă pe fonduri europene, asigură cash flow-ul şi evident suportă toată interacţiunea cu firmele care nu este deloc uşoară mai ales în România de astăzi când o mulţime de firme sunt neserioase şi nu le poţi filtra? (…) Pot să devin încă o dată impopular prin faptul că vreau salariu mai mare. Consider că la nivelul unui oraş atât de complex cum este Timişoara un primar ar trebui să câştige circa 5.000 de euro pe lună, 4.000 sau 5.000 de euro pe lună”, a adăugat Robu.

3 COMENTARII

 1. Un salariu decent, functie de prestatie.Primarul este in slujba cetatenilor si nu invers.
  Doriti sa donam un leu, la patru ani, pentru domnul primar?.

 2. Ca deobicei, nu exista logica in ceea ce se face.
  In primul rand, sistemul bugetar este unul greoi, perimat, cu multi oameni fara valoare profesionala (la care si daca le dai 2000 euro/ luna tot asa…..slabi raman) si , evident, ineficient in toate ramurile lui, cu avantaje nemeritate si prost repartizate doar pentru unii, cu numiri in functii total paralele cu persoanele care le ocupa,cu evaluari fictive etc.
  Toata lumea vorbeste de majorari salariale dar nimeni de curatarea si optimizarea acestui sistem.
  Totul se ingroasa pe baza muncii din sistemul privat, pastrand personalul angajat pe orice criterii altele decat performanta, risipind cu buna stiinta banii tarii cautand doar capital electoral.
  Iar Olguta este penibila in tot ceea ce spune, apoi modifica, apoi ……cine mai stie .
  Da, primarii ar trebui sa fie salarizati corespunzator, pe baza unor contracte de „management” pentru localitatile pe care le conduc,dar pe baza unor rezultate certe nu doar asa, din povesti.
  Daca asa se face legea salarizarii, din pix, ce sa mai vorbim….; la ce au fost necesari x ani ca sa spui
  in fiecare zi alt mod de calcul si de majorari, fara o analiza a situatiei, fara masuri clare de eficientizare ?????

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.