Robu, numit preşedintele unei comisii ciudate. „Îmi tremură mâna când trebuie...

Robu, numit preşedintele unei comisii ciudate. „Îmi tremură mâna când trebuie să semnez un asemenea document”

0
DISTRIBUIȚI

Numirea în funcţia de preşedinte al unei comisii l-a scos din sărite pe primarul Timişoarei, Nicolae Robu. Nu mai este deja un secret pentru nimeni faptul că edilul timişorean se plânge extrem de des de legile din România, despre care fie spune că ţin cu infractorii, fie că îngreunează dezvoltarea comunităţilor locale.

„Mi-a venit la semnat în mapă numirea unei comisii de gestiune a cadavrelor de câini. Şi când mă uit: preşedinte- primarul, poziţia a doua –un viceprimar, pe poziţia a treia – secretarul. Pai, măi oameni buni, un primar nu are altceva de făcut decât să se ocupe de gestiunea cadavrelor de câini? Da, am onoarea să fiu președinte și la o asemenea comisie! Cică scrie în lege.


Eu le spun cum își permit, ei îmi spun că este în lege, nu știu ce ordonanță parcă una mai generală de organizare a activității sanitar-veterinare şi de siguranţă alimentară. Bun, pentru anumite lucruri trebuie să fie primarul, dar nu la așa ceva. Cum să pui primarul în comisia de gestiune a cadavrelor de câini? Suntem într-o țară normală? După aceea mă voi trezi dacă nu sunt acolo, că nu pot accepta ideea, îmi tremură mâna când trebuie să semnez un asemenea document că mi se pare stupid că am ajuns să mă ocup de aşa ceva, dar stai, am măcar onoarea de preşedinte, nu sunt un simplu truditor în acea comisie. În CV alături de atâtea preşedinţii câte am avut în cariera mea, mai pot trece şi asta”, a povestit primarul.

Deşi legea îi dă dreptul să delege sarcina altcuiva, Robu spune că se teme să facă şi acest lucru, pentru că legislaţia românească este atât de imprevizibilă încât riscă în orice moment să plătească pentru greşeli care nu îi aparţin. „Te mai şi trezeşti după aceea că nu ştiu ce face nu ştiu cine cu un cadavru de câine şi merge Robu să dea declaraţii că, deh, nu îl derobează nimeni de răspundere. Nu poţi să răspunzi de la Alfa la Omega de tot ce se întâmplă într-o comunitate, nici măcar dacă e comunitate mică nu e normal să fie răspundere concentrată la nivelul primarului”, a mai spus edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.