Firma cu pedigree liberal Rogera va reabilita și Parcul Central. De ce...

Firma cu pedigree liberal Rogera va reabilita și Parcul Central. De ce nu este baza Uszoda un simbol al Timișoarei

1
DISTRIBUIȚI

Parcul Central intră într-un amplu proces de reabilitare. În urma lucrărilor care vor fi executate într-un an de zile de asocierea formată din firmele Lovrintim și Rogera contra sumei de 6.5 milioane de lei, Parcul Central va fi transformat în grădină vieneză. Firma Rogera aparține familiei lui Răzvan Anheliuc, fost lider al TNL Timiș și fost șef de cabinet al senatorului liberal Ben-Oni Ardelean și în timpul administrației Robu a câștigat mai multe contracte de întreținere a spațiilor verzi.
„Se vor face lucrările de amenajare și modernizare a Parcului Central, în concept de gărdină vieneză cu intervenții mai ales la sol. Nu se intervine mai ales la abori, se vor face ceva tratări de arbori, dar vor fi amenajări foarte frumoase la sol și o să vedeți că Parcul Central va deveni mult mai frumos decât este în momentul de față.


Sigur că la orice proiect apare și o opoziție. Nicio problemă, suntem obișnuiți cu critici, cu rezistența la orice proiect. Noi nu suntem de părere că toate lucrurile trebuie lăsate așa cum au fost găsite”, a explicat primarul.

Uszoda, nu este un simbol al Timișoarei

Primarul a comentat reacțiile apărute pe marginea bazei Uszoda, aflată în paragină, dar pe care intenționează să o desființeze, pentru a extinde Parcul Central.

„Proiectul care a fost scos la licitație nu cuprinde și zona Uszoda, dar sigur că puteam să avem în vedere și acel colț din arealul respectiv despre care eu am spus că merită o analiză foarte serioasă pe ideea de a deveni tot parc, spațiu verde. Atât am spus, nu am spus nici măcar că am luat o decizie în acest sens, dar s-a făcut imediat foarte mare vâlvă în acest sens, ceea ce mie mi se pare că arată că orașul este viu. Pare că niște vestiare de grupuri sanitare și un bazin în care s-a învățat să se înoate sunt emblema Timișoarei. Vorbim de anul 1926, haideți să fim oameni serioși. Dacă vrei să faci o bază de agrement păstrând istoria, trebuie să te gândești ce atractivitate poate să aibă, când toată lumea își oferă variante ultramoderne, confortabile și igienice, superioare din toate punctele de vedere. (…) Nu e nicio problemă, suntem într-o societate democratică în care se cere aprobarea pentru organizarea unui protest, eu personal voi semna favorabil fără nicio reținere. Să nu se supărăm, e drept la opinie, la exprimarea opiniei, dreptul de a protesta. Toate aceste lucruri sunt firești într-o comunitate democratică, dar asta nu înseamnă că deciziile se iau așa cum suflă vântul dintr-o parte și noi ne orientăm înspre acel vânt”, a mai spus Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.