Seara pugiliștilor români la Gala „Noaptea Spartanilor”. Flavius Biea, CAMPION continental WBA...

Seara pugiliștilor români la Gala „Noaptea Spartanilor”. Flavius Biea, CAMPION continental WBA la semimijlocie, după o victorie CONCLUDENTĂ cu ungurul Laszlo Toth GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Flavius Biea îl lovește pe Laszlo Toth. Foto: Gabriel Brezeanu

Sfârșit de săptămână încununat cu succese pentru pugiliștii români care au luptat ieri seară la Gala „Noaptea Spartanilor – Confruntarea de pe Bega”, organizată în Sala „Constantin Jude”, din Timișoara. Toți cei cinci boxeri autohtoni și-au trecut victorii în cont. Evenimentul a fost încununat de reușita lui Flavius Biea obținută în urma unui vot unanim al celor trei arbitri, în fața maghiarului Laszlo Toth, astfel că favoritul local a făcut un pas important spre boxul mondial, adjudecându-și centura WBA continentală la categoria semimijlocie, o nouă jucărie pentru copilul său, după cum a intitulat-o.

În prima partidă, românul Daniel Buciuc a trecut de Ferenc Katona din Ungaria, într-un meci care a durat patru reprize, iar mai apoi, în același mod, Eronim Arădoaie l-a învins pe gruzinul Nika Nalikashvili. Un nou duel româno-georgian s-a încheiat cu succesul lui Cezar Juratoni în fața lui Paata Aduashvili, o partidă terminată prin KO în runda a treia, dintr-un total de șase, pentru ca Bogdan Dinu, într-o dispută care trebuia să dureze 10 runde cu Irakli Gvenetadze, la categoria grea, să-l oblige, practic, pe Flavius Biea să câștige main event-ul de pe Bega, victoria fiind obținută tot prin KO, în runda a patra. Duelurile au fost gustate de la fața locului și de marii campioni ai sportului gentlemanilor Lucian Bute și Francisc Vaștag, dar și de Ilie Năstase.

Flavius Biea, ÎNCORONAT acasă

Inițial, meciul-vedetă dintre Flavius Biea și Lazlo Toth era programat să înceapă undeva în jurul orei 23.00, însă finalurile premature din disputele anterioare l-au adus pe timișorean mult mai repede în fața celor câteva sute de suporteri locali, care au lăsat însă destule locuri libere în sala „Constantin Jude”.


În startul jocului cei doi pugiliști păreau că imită, prin mișcările galante, tenace, făcute din corp pe un fond tactic bine determinat, precaut, pragmatic, o bătălie între două lăcuste, dusă prin lovituri calculate de la distanță.

Românul, susținut frenetic în finalul meciului, a dat impresia din prima rundă că a pornit cu un avantaj în fața maghiarului Lazlo Toth. La fiecare combinație reușită a acestuia, spectatorii exultau, arătând parcă staff-ului pugilistului timișorean că trăiesc meciul la unison. În secvența a treia Biea a evitat mai multe lovituri aruncate doar în eter de Toth, lăsându-l pe maghiar să-și ducă greutatea propriilor brațe, ca mai apoi, în runda a patra, să arunce o serie de lovituri eficiente în zona feței, care au început să-i afecteze partea stângă din zona ochiului lui Laszlo Toth.

A fost pentru prima dată când Flavius Biea a urcat într-un meci oficial, în ring, pentru 12 runde. Mijlocul confruntării cu adversarul de peste graniță a fost cel mai greu pentru Biea, lucru recunoscut și la declarațiile din finalul meciului de pugilistul timișorean. Au fost momente în care a încasat, iar brațele au părut mai grele ca de obicei. Sala a simțit greutatea de pe umerii favoritului și i-a dat impulsuri puternice: „Luptă, Flavius! Luptă, Flavius!”. Pe finalul rundei a șasea, Biea i-a zvârlit un uppercut în falca stângă lui Toth, care l-a determinat pe arbitru să-i împreuneze brațele maghiarului, în semn de OK.

Forcing-ul de final din cadrul reprizei a șaptea i-a adus puncte importante lui Flavius Biea, ca mai apoi, în următoarele trei minute, o directă care i-a mângâiat barba lui Laszlo Toth să ridice sala în picioare. Micile momente dificile de pe parcursul antepenultimei runde au fost depășite tot cu ajutorul publicului, dar și cu un croșeu ovaționat de privitori. Pe final, singura zonă afectată a boxerului român a fost cea a ochiului stâng.

În ultimele șase minute sala s-a ridicat în picioare, iar runda de final a început și s-a terminat cu îmbrățișări între combatanți, însă cu o impresie vădit mai bună lăsată chiar și celor mai puțini cunoscători de Flavius Biea. Cei trei arbtiri i-au acordat victoria prin vot unanim pugilistului de pe Bega, scor 117-111, 117-111, 117-111, astfel că Flavius Biea este campion cotinental WBA la categoria semimijlocie.

După ce a trecut de sesiunea de poze aproape la fel de greu ca de meciul cu Laszlo Toth, Flavius Biea a purtat centura pe umăr și la declarațiile de după meci. „Așa cum am spus, cum am promis-o, centura e o nouă jucărie pentru fiul meu. Nu a fost ușor deloc, știam că va fi un adversar tare. Repriza a șasea am simțit oboseala. Însă acum, după victorie, sunt printre primii din lume și am șansa să lupt la un nivel și mai înalt. M-a ajutat foarte mult publicul, chiar dacă nu au fost atât de mulți pe cât mă așteptam, însă la viitoarele meciuri sunt sigur că voi umple sala”, a declarat Flavius Biea, campion continental WBA la categoria semimijlocie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.