Un eveniment UNIC în România aduce atmosfera medievală la Castelul Corvinilor. Vezi...

Un eveniment UNIC în România aduce atmosfera medievală la Castelul Corvinilor. Vezi când are loc Târgul European al Castelelor

0
DISTRIBUIȚI

Târgul European al Castelelor, un eveniment cultural unic în România aflat în acest an la cea de-a treia ediție, va avea loc în 27 și 28 mai la Castelul Corvinilor din Hunedoara, unul dintre cele mai frumoase din țară, a cărui faimă a ajuns de multă vreme și peste hotare.

Cel mai important castel cu rol militar și civil, păstrat în bună stare

Cei mai mulți cercetători sunt de părere că prima fortificație de piatră de la Hunedoara a fost ridicată în secolul al XIV-lea iar după 1440, când Ioan de Hunedoara a ajuns voievod al Transilvaniei și comite de Timiș, a transformat castrul regal într-un adevărat castel, întărindu-i în primul rând sistemul de fortificații. După 1446, când a devenit guvernator al regatului maghiar, a continuat lucrările la castel, adăugând fortificațiilor militare elemente de construcție cu caracter civil.


Intervenții importante au avut loc la castel și în secolul al XVII-lea, mai ales în vremea principelui Gabriel Bethlen, iar în secolul al XIX-lea au fost făcute importante lucrări de restaurare și s-au adăugat noi construcții. Castelul Corvinilor de la Hunedoara este cea mai impozantă construcție medievală din România păstrată în bună stare, care a îndeplinit atât un rol militar cât și unul civil, fiind un important punct strategic și deopotrivă reședință nobiliară.

Promovare turistică a monumentelor istorice din Europa

Încă de la prima ediție a târgului, care a avut loc în anul 2015, dorința organizartorilor a fost aceea de a promova monumentele istorice cele mai frumoase din Europa și potențialul turistic al acestora, reușind să atragă numeroși participanți din țară și străinătate. La târgul din acest an, organizat de primăria municipiului Hunedoara și Castelul Corvinilor, vor fi prezentate nu mai puțin de 29 de obiective istorice din Austria, Slovacia, Ungaria, Bulgaria și România și va fi promovată oferta turistică pentru vizitarea acestora. Pictorul Marius Buruiană, prezent la târg, va face demonstrații de pictură în prezența vizitatorilor, care vor avea posibilitatea să cumpere lucrări ale sale legate de castel. În cea de-a doua zi a târgului va fi reconstituită atmosfera Evului Mediu, prin organizarea de turniruri, trageri cu arcul și lupte între cavaleri iar amatorii vor putea lua lecții de luptă cu spada. Organizatorii au stabilit ca acest târg să aibă loc în fiecare an în luna mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.