UNPR, scrisoare deschisă către Băsescu în privința fuziunii cu PMP. Ce așteptări anunță liderul Ion Răducanu

DISTRIBUIȚI

Oficial, UNPR este din nou un partid politic cu acte în regulă. După scandalul fuziunii cu PMP, contestată de o parte din membrii progreseșiștilor, UNPR s-a înscris din nou în Registrul Partidelor Politice și funcționează ca un partid de sine stătător. Președintele Ion Răducanu, fost deputat de Timiș, a informat astăzi că conducerea a adoptat o schimbare parțială a doctrinei, schimbare care va fi făcută publică în zilele următoare. UNPR a decis să tranșeze și problema fuziunii cu PMP.

„Am adoptat în ședința Comitetului Național Executiv o scrisoare deschisă adresată președintelui Train Băsescu care are drept scop o încercare de consiliere, o incercare publică de a găsi soluții ca cele două partide să rămâmă pe picioarele lor și să oprim acest proces care durează de nouă luni și care este suspendat acum fiind pe undeva pe la o poziție pe la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Eu am avut o discuție cu cei de la PMP după ce am fost numit în funcție și le-am spus acest lucru. Pentru că suntem deja înregistrați în registrul partidelor am cosiderat că este bine să transmit pe cale publică o scrisoare președintelui Traian Băsescu de cerere de anulare a acestui protocol de fuziune care nu s-a încheiat în nouă luni de zile. Vom vedea reacția oricum noi suntem hotărâți ți reacția noastră este fermă. Vom face toate demersurile legale de a ne apăra partidul și de rămâne pe picioarele noastre neavând pretenția ca cei șapte parlamentari care au intrat pe listele PMP să se întoarcă la noi. O să vedem și în funcție de reacție și poziția pe care o va avea conducerea PMP vom adopta și noi în consecință o altă poziție”, a declarat astăzi Ion Răducanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.