Anunţ CHEIE legat de transportul în comun din Timişoara. Ce promite primarul...

Anunţ CHEIE legat de transportul în comun din Timişoara. Ce promite primarul Robu

1
DISTRIBUIȚI

autobuz plin

Sunteţi sătui să aşteptaţi în staţie vehiculele Regiei Autonome de Transport Timişoara sau să călătoriţi înghesuiţi şi în condiţii nedemne de anul 2017? Primarul Nicolae Robu vine cu veşti bune pentru timişoreni: a cerut regiei de transport să cumpere noi autobuze.

„I-am cerut directorului Goia să iniţieze demersuri pentru a cumpăra încă 20 de autobuze normale, nu minibuze şi nu articulate, acestea de dimensiuni standard ca să îmbunătăţim parcul de mijloace auto şi să punem la punct mai bine transportul public din oraş.


Evident că vor fi cumpărate cu bani de la bugetul local, probabil pe leasing. Vom analiza care este formula cea mai bună, dacă vom merge pe un leasing nu va fi cazul să luăm credit bancar pentru asta, dar oricum noi stăm foarte bine la rata de îndatorare, suntem la sub 10% şi putem să luăm chiar bani mulţi împrumut”, a declarat primarul.

Întrebat dacă directorul RATT Ioan Goia, pe care l-a numit în repetate rânduri incompetent, Robu a explicat că
„eu nu discut personalizat, eu discut de instituţia RATT, am vorbit cu domnul director Goia. Dacă va fi tot dânsul voi vorbi şi în continuare cu dânsul. Dacă opţiunea consiliului de administraţie va fi alta voi vorbi atunci cu altcineva, însă în orice caz este obligatoriu ca RATT să ofere servicii de transport în comun de altă calitate de care oferă până acum. Este şi o vină istorică pentru că administraţiile din Timişoara s-au mulţumit cu pomenile primite din Germania sau de unde au mai fost, bune şi ele, dar eu cred că trebuie să se facă eforturi mai mari pentru ca parcul de mijloace de transport în comun să fie unul de mai mare calitate. Eu am cerut să se facă şi un studiu pentru a se stabili noi trasee de transport”.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.