BAC 2017 Cum trebuiau rezolvate subiectele de la Limba Română și câți...

BAC 2017 Cum trebuiau rezolvate subiectele de la Limba Română și câți elevi din Timiș au absentat

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-385545667">

Absolvenții de liceu au trecut, astăzi, de primul hop al probelor scrise de la examenul de Bacalaureat: proba de Limba și Literatura Română. Inspectoratul Școlar Timiș anunță că la această probă s-au înscris 3.807 candidați, însă 184 au absentat. Dintre cei prezenți, 2.653 au primit subiecte pentru profilul real și 970 pentru uman.

Candidații au avut la dispoziție trei ore să rezolve subiectele primite. Astfel, la profilul real, la subiectul III, absolvenții au avut de redactat un eseu în care să prezinte particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un text narativ aparțind lui Ioan Slavici sau lui Liviu Rebreanu. De asemena, liceenii de la profil uman au avut de redactat un eseu în care să prezinte relația dintre două personaje dintr-un text narativ aparținând lui Marin Preda.

În jurul orei 15.00, Ministerul Educației a postat AICI subiectele primite de absolvenții de liceu, dar și baremele de corectare, pentru a afla cum trebuiau rezolvate subiectele primite.

Marţi, 27 iunie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă, iar miercuri, 28 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată vineri, 30 iunie.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 16.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16.00 – 20.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.