EXIT Festival Summer of Love a reuşit să strângă peste 350.000 de...

EXIT Festival Summer of Love a reuşit să strângă peste 350.000 de participanţi la cele patru festivaluri din regiune

0
DISTRIBUIȚI
EXIT Summer of Love 2017 a inclus şapte săptămâni de muzică, în Balcani

Săptămâna trecută s-a încheiat pe plaja Jaz din Muntenegru EXIT Summer of Love 2017, un proiect ce a inclus şapte săptămâni de muzică, în Balcani! A fost una dintre cele mai mari acţiuni din această zonă, de la naşterea festivalurilor de muzică în forma lor actuală, ce a pornit în 1967, odată cu Summer of Love.  Acest proiect, realizat de echipa din spatele celebrului festival EXIT din Serbia a fost creat pentru a marca aniversarea a 50 de ani de la fenomenul social de la sfârşitul anilor ’60 care, alături de festivaluri, în forma contemporană, a dat naştere revoluţionarei mişcări hippie ce a schimbat lumea pentru totdeauna.  Echipa de la EXIT a reuşit să strângă peste 350.000 de oameni din peste 90 de ţări la cele patru festivaluri, Sea Star în Croaţia, Revolution în România, EXIT în Serbia şi Sea Dance în Muntenegru. EXIT Summer of Love a adus în cele 15 zile de festival, pe mai mult de 60 de scene, mii de artişti, printre care The Killers, Liam Gallagher, The Prodigy, Years & Years, Fatboy Slim, Sean Paul, Jason Derulo, Rag’n’Bone Man, Nina Kraviz, Roisin Murphy, John Newman, Solomun & Dixon, Jeff Mills, Paul Kalkbrenner, Hardwell, Alan Walker, Robin Schulz, Duke Dumont, Jamie Jones, Jake Bugg, The Jesus and Mary Chain, Rudimental, Noisia, Pendulum, Modestep, Black Sun Empire, Lost Frequencies, Ellen Allien, Paula Temple & Rebekah, Red Axes, Princess Nokia, The Damned, Bjarki, Nicole Moudaber, Black Coffee, Dax J, Amelie Lens, Charlotte de Witte, SNTS, Antigone & Francois X, Mind Against şi mulţi alţii.

Acest line-up a fost unul din categoria “blockbuster”, aşa cum l-a numit presa internaţională, aceeaşi care a spus despre EXIT că a bifat “whishlist-ul” actual al publicului.


Cea mai bună dovadă că spiritul originalei Summer of Love (Vara dragostei) a fost readus la viaţă au fost reacţiile pline de emoţie ce s-au resimţit încă de la primul festival din acest proiect, Sea Star Festival, ce a avut loc în Umag, între 25-28 mai. Evenimentul a fost deschis cu un moment emoţionant realizat de jucători de polo din toate ţările în care EXIT Summer of Love s-a desfăşurat, şi care au înotat spre centrul lagunei pentru a lansa o hologramă pe apă, marcând astfel cea de 50-a aniversare a celebrei Summer of Love din 1967. Prima ediţie a Sea Star Festival a strâns peste 50.000 de participanţi, organizatorii fiind nevoiţi să mărească de trei ori capacitatea festivalului, în timp ce numărul de scene şi zone a fost dublat faţă de planul original. Următorul festival din această serie a avut loc la Timişoara între 1 şi 3 iunie şi a reuşit să adune peste 20.000 de spectatori.

Cu un renume binestabilit la nivel internaţional de aproape două decenii, EXIT Festival a avut loc în perioada 5-9 iulie, ediţia din acest an fiind cea mai mare de până acum, aducând peste 215.000 de oameni, depăşind astfel recordul de audienţă în Fortăreaţa Petrovaradin din Novi Sad.

Finalul acestui proiect minunat a fost marcat de întoarcerea pe malurile turcoaz ale Mării Adriatice, pe grandioasa plaja Jaz din Muntenegru, unde a avut loc cea de-a patra ediţie Sea Dance Festival, între 13-15 iulie.

Anul viitor va aduce cu sine o altă temă interesanta pentru toate aceste festivaluri din portofoliul echipei EXIT, cu şi mai multe surprize ce urmează să fie anunţate alături de primii headlineri. Vă puteţi înregistra deja pentru a fi primii ce au acces la biletele Early-Bird aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.