Aproape 150 de timișoreni, amendați în acest an pentru că nu au...

Aproape 150 de timișoreni, amendați în acest an pentru că nu au curățat terenurile de ambrozie. Ce riscă dacă nu iau măsuri

0
DISTRIBUIȚI

Aproape 150 de proprietari de terenuri din Timișoara au fost arși la buzunare, în acest an, de polițiștii locali, după ce nu le-au curățat de buruieni și de plante alergene, precum ambrozia.

Astfel, pe parcursul acestui an, în special în lunile de primăvară – vară, proprietarii terenurilor neîngrijite au fost sancționați cu amenzi de câte 2.500 de lei și somați să ia măsurile de igienizare a terenurilor, transmite Poliția Locală Timișoara.


În total, au fost sancționați în urma verificărilor un număr de 136 de proprietari, amenzile ridicându-se la 273.500 de lei, fiind totodată aplicate și somații cu termene imediate de intrare în legalitate.

“În cursul acestui an au fost de asemenea, identificate un număr de 50 de terenuri neîngrijite noi, care au fost luate în evidență și cu sprijinul populației care a sesizat astfel de aspecte la Poliția Locală. Ca urmare a reverificărilor efectuate și în urma sancțiunilor aplicate un număr de 130 de proprietari s-au conformat și au luat măsuri de iginizare și cosire a vegetației”, comunică Poliția Locală Timișoara.

Potrivit reprezentanților instituției, în cazul în care, pe parcursul acestui an, proprietarii nu vor curăța terenurile, poliția locală va înainta în lunile septembrie și octombrie dosarele acestor terenuri către Direcția de Mediu din cadrul Primăriei Timișoara. Totul cu scopul supraimpozitării cu până la 500%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.