Deputata PSD Bianca Gavriliţă, soluţie pentru dispariţia taberelor ilegale de migranţi

Deputata PSD Bianca Gavriliţă, soluţie pentru dispariţia taberelor ilegale de migranţi

0
DISTRIBUIȚI
Bianca Gavriliță

Deputata PSD Timiş Bianca Gavriliţă ia poziţie faţă de situaţia taberei ilegale de migranţi de lângă Secţia 5 de poliţie din Timişoara. Deputata este de părere că faptul că migranţii preferă să stea în tabere ilegale în stradă spune multe despre condiţiile din Inspectoratului General pentru Imigrări, dar şi că astfel de tabere reprezintă un focar de infecţie, putând devein periculoase pentru cei care locuiesc în zonele învecinate.

„Trebuie precizat că în primele 6 luni ale acestui an, au fost identificate, potrivit statisticilor, aproximativ 2.000 de persoane care au depus cereri de acordare a unei forme de protecţie.


Legislaţia actuală prevede ca pe timpul în care se judecă cererea de azil, solicitantul să beneficieze de dreptul la liberă circulaţie atunci când este cazat într-un centru deschis cum sunt cele, de exemplu, din Timişoara, Bucureşti sau Giurgiu. Din păcate, procedura de azil poate dura în România chiar şi un an, iar cea mai mare parte a timpului se pierde în instanţele de judecată şi asta pentru că nu există un complet de magistraţi specializaţi şi dedicaţi doar judecării acestor solicitări. Legislaţia actuală permite atacarea în contencios a soluţiei nefavorabile a Inspectoratului General pentru Imigrări la Judecătorie, iar mai apoi, în recurs la Tribunal, ajungându-se astfel la prelungirea termenului în care solicitanţii de azil pot rămâne pe teritoriul României. Încărcătura magistraţilor din cadrul secţiilor de contencios administrativ, în sarcina cărora cade judecarea acestor dosare, este foarte mare, iar termenele sedinţelor de judecată se stabilesc la intervale de săptamăni, chiar luni de zile”, atrage atenţia deputata Gravriliţă.

Acesta propune şi o soluţie pentru rezolvarea problemei migranţilor. „Stabilirea unor complete de magistraţi dedicaţi exclusiv soluţionării cererilor de azil ar putea conduce la reducerea termenelor şi stabilirea cu celeritate, dacă solicitantul de azil capătă sau nu statutul de refugiat ori, după caz, a protecţiei subsidiare sau este expulzat din România”, este de părere pesedista.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.