EXCLUSIV Mesajul disperat al primarului Robu către mediul de afaceri. Vezi ce...

EXCLUSIV Mesajul disperat al primarului Robu către mediul de afaceri. Vezi ce le cere oamenilor cu bani

3
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a trimis în urmă cu puțin timp un mesaj disperat oamenilor de afaceri din Timiș, care s-au trezit cu un SMS-fluviu din partea edilului-șef.

În mesaj, primarul dă detalii despre situația sub limita subzistenței a echipei, din punct de vedere financiar, și le cere patronilor să se implice, invitându-i la o întâlnire la Primărie joi, de la ora 14.00.

Redăm mai jos, integral, mesajul lui Nicolae Robu către oamenii de afaceri:

„Bună ziua. Sunt Nicolae Robu, Primarul Timișoarei. După cum știți, la ora actuală, Timișoara are o echipă de fotbal de Liga 1, ocupantă a locului 7, echipă organizată juridic drept asociație neguvernamentală non profit, cu membri asociați Consiliul Local, Consiliul Județean și Universitatea Politehnica. Această asociație nu are nicio legătură și nu a avut nicio clipă cu societatea comercială a lui Marian Iancu, gestionară a fotbalului timișorean sub numele Politehnica până în urmă cu 5 ani.


Sâmbătă, echipa a repurtat o victorie excelentă, cu 4-3, în fața liderului la zi, CFR Cluj.

Din 2015, echipa funcționează doar cu veniturile pe care le obține din drepturile TV, vânzarea de bilete, sponsorizări și servicii de publicitate, administrația locală având interdicție de finanțare din partea Curții de Conturi.

Suntem, acum, la un moment de răscruce. Avem lună de lună de acoperit circa 200.000 euro, incluzând aici și circa 50.000 euro rata de eșalonare a unor datorii către ANAF, iar veniturile actuale, cu contracte ferme în spate, sunt de doar circa 70.000 euro pe lună. Sunt două variante în care putem continua activitatea, în aceste condiții:

(1) Comunitatea de afaceri a orașului să se implice, pe orizontală și / sau pe verticală, la o altă scară decât până acum;
(2) Echipa să fie scoasă la vânzare, existând finanțatori interesați să o preia.

Menționez că eu consider că varianta (2) comportă riscuri mari și că ar fi păcat ca o echipă concepută și «crescută» ca echipă a comunității să fie înstrăinată. Dar, între varianta a treia -desființarea- și ea, optez pentru varianta (2).

În aceste date ale problemei, vă invit joi, 31.08.2017, de la ora 14.00, la Primărie, la o discuție pe această temă, alături de alți 64 de lideri de unități economice de succes din oraș, pentru ca, împreună, să luăm o decizie privind viitorul echipei.

Cu deosebită stimă și încrederea că veți da curs invitației,
Nicolae Robu
Primarul Timișoarei”

3 COMENTARII

  1. Nu poate decat sa ma bucure perseverenta acestui om. Timisoara chiar merita sa aiba o echipa in prima liga, sprijinita exclusiv de mediul de afaceri si cetateni ai orasului.

  2. dupa ce m-ai alungat de la sectorul LOJE unde plateam abonament de ani de zile acum vrei sa sar sa te ajut? Daca imi cereai cei 25 de milioane ca ajutor si nu ca taxa de abonament poate mai discutam. Acum stau si ma uit la meciuri la TV, sper ca primarul sa se simta bine alaturi de toti militienii si atarnatorii care stau gratis pe locul meu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.