”Regi” doar o repriză: Timișoara Saracens a ratat șansa de a-și adjudeca...

”Regi” doar o repriză: Timișoara Saracens a ratat șansa de a-și adjudeca un nou trofeu în fața rivalei din Baia Mare. Reacția lui Sosene Anesi

0
DISTRIBUIȚI
Timișoara Saracens, învinsă de Baia Mare în Cupa Regelui

Timișoara Saracens a ratat oportunitatea de a începe noul sezon cu o competiție câștigată pe teren propriu. Meciul pentru Cupa Regelui părea ca și câștigat de campioană la pauză, dar repriza secundă a aparținut total oaspeților de la CSM Baia Mare, care s-au impus cu 18-12 (0-12). Maramureșenii au astfel oportunitatea de a pune mâna pe trofeu la ei acasă, contra Stelei, în runda a treia și totodată cea finală.

Vremea ploioasă a făcut ca meciul ce putea fi decisiv din Cupa Regelui să fie urmărit de puțini spectatori. Dacă tribunele nu au fost foarte colorate, pe gazon timișorenii au trecut cu bine peste forcing-ul din start al băimărenilor și au deschis scorul în minutul 22 prin nou sositul William Helu. Eseul său spectaculos, la colț, nu a fost urmat și de transformarea lui Conache. Lucru care nu s-a repetat peste trei minute. Conache plusează cu două puncte după ce i-a pasat aceluiași Helu, marcator din nou și cam în același loc de pe gazon. Timișoara Saracens conducea cu 12-0 și părea scăpată spre succes. Singurul minus al primei părți a fost eliminarea temporară suferită de căpitanul Rus (min. 37), în urma unui placaj înalt. Repriza se putea încheia și mai bine, dar în minutul 40 al treilea eseu al lui Helu e anulat pentru că balonul a fost jucat de jos în acțiunea care a precedat reușita.

Debutul părții secunde a adus însă primul eseu al maramureșenilor, prin Botezatu. Fără transformare scorul a rămas 12-5 pentru gazde, dar Baia Mare a revenit treptat. Parcă împinsă de furtuna din spate, echipa ”zimbrilor” a blocat gazdele în propria jumătate. Astfel, scorul a devenit 12-8 după o lovitură de pedeapsă marcată de Bucur. ”Zimbrii” au fost agresivi în continuare și situația s-a complicat după ”galbenul” văzut de Drenceanu. Inevitabilul s-a produs cu zece minute înainte de final, când Shamkaradze reușește ”săritura” câștigătoare după mai multe minute de presiune.


Iar Alex Bucur duce tabela la 15-12 pentru oaspeți după o transformare simplă. Bucur a stabilit și scorul final în urma unei penalități. 18-12 și ”finala” Cupei Regelui s-a mutat la Baia Mare. Meciul de peste o săptămână dintre CSM Știința și Steaua va stabili câștigătoarea competiției. Pentru ca Timișoara Saracens să pună mâna pe trofeu e nevoie de o victorie ”mică” a bucureștenilor la șase puncte diferență.

Timișoara Saracens: Badiu, Rădoi, Mariș, Popârlan, Drenceanu, Doyle, Stewart, Rus (cpt.), Helu, Conache, Hunt, Leiataua, Samoa, Simionescu, Fercu. Rezerve: Sabău, Militaru, Mesake, Ianuș, Morrison, Fl. Popa, Lemnaru, Rupanu.

CSM Știința Baia Mare: Dico, Cojocariu, Suciu, Roșu, Dănilă, Iurea, Chirică, Ailenei (cpt.), Țiglă, Oprea, Lamboiu, Doneghan, Bucur, Apostol, Botezatu. Rezerve: Bârdașu, Pristăviță, Nailago, Van Heerden, Shamkharadze, Morrell, Ratu Taniela, Mtya.

Sosene Anesi: ”Au pus presiune, au meritat”

”Interimarul” timișorenilor nu a avut motive de mulțumire după eșecul cu Baia Mare, unul cu două reprize total diferite, parcă înfluențate prea mult și de vânt și apoi furtună. ”Suntem dezamăgiți de rezultat și evoluție, dar Baia Mare a meritat. Noi nu am jucat ceea ce trebuia, astăzi nu am fost suficienți de buni. Au pus presiune pe noi de la început. Deși am condus cu 12-0, se pare că ne-am crezut învingători. Disciplina a fost o problemă, am jucat cu oameni în minus… Probabil i-am subestimat pentru că nu au avut joc săptămâna trecută. Am fost prea încrezători pentru că am bătut Steaua săptămâna trecută… Chiar și dacă am câștiga competiția nu vom simți acest lucru. Cred că acesta a fost cel mai puternic meci pentru Baia Mare”, a declarat Sosene Anesi.

”În prima repriză am aliniat o echipă foarte tânără. Din fericire și-au arătat adevărata valoare. Timișoare e totuși o echipă bună, care are o altă etapă de pregătire, sunt concentrați pe cupele europene, probabil așa a apărut sincopa la ei… Noi trebuie să ne pregătim de SuperLigă, sunt cu totul alte condiții acolo. Noi am început mai târziu pregătirea, am avut emoții și de aceea am riscat într-un fel cu cei tineri ca să venim în partea a doua să încercăm să facem lucrurile mai bune. Trebuie să creștem, să creăm un club mai puternic, o echipă mai disciplinată, ceea ce azi a făcut diferența”, a spus George Sava, ”principalul” Științei Baia Mare.

Timișoara Saracens și-a aflat la începutul lunii adversarii din Continental Shield, competiția de calificare în Challenge Cup. Astfel, bănățenii se vor reîntâlni cu italienii de la Calvisano, iar ceilalți trei adversari din faza grupelor vor fi Batumi (Georgia) și Petrarca (Italia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.