„Țara moartă”, filmul lui Radu Jude care pune lupa pe anii ’30...

„Țara moartă”, filmul lui Radu Jude care pune lupa pe anii ’30 – ’40 din istoria României, va putea fi văzut la Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Cu o zi înainte să intre în marile cinematografe din țară, noul film regizat de Radu Jude – „Țara moartă / The Dead Nation” – va putea fi vizionat în curtea Clubului D’Arc din Timișoara.

Montajul de 80 de minute prezintă perioada istorică a României dintre anii 1937 și 1944, când antisemitismul era răspândit și Holocaustul făcea foarte multe victime. În film regăsim fotograme din colecția lui Costică Acsinte (fotograf din Slobozia) – redescoperită de Mario-Cezar Popescu și texte din jurnalul personal al doctorului Emil Dorian, scrieri interzise de Mareșalul Antonescu.


Materialele sonore de propagandă carlistă, legionară, antonesciană și comunistă, descoperite în Arhiva Națională de Filme, acompaniază dovezile ororilor regimului antisemit.

Documentarul – eseu „Țara moartă” a fost inclus în secțiunea „Signs of Life” a celei de-a 70-a ediții a Festivalului Internațional de la Locarno, program dedicat cineaștilor care explorează în mod inovativ limbajul cinematografic și a fost prezentat luna trecută în premieră mondială la TIFF.

Cătălin Cristuțiu semnează montajul, Dana Bunescu – sound designul, iar consilierea tehnică este asigurată de Marius Panduru. „Țara moartă” este o producție Hi Film și Fast Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Orange România, iar producător este Ada Solomon.

Evenimentul, organizat de Marele Ecran, va avea loc în data de 24 august, de la ora 22.00. Biletul costă 10 lei și poate fi achiziționat de la Cafe D’Arc Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.