10 zile de sărbătoare la Arad. Vezi ce evenimente sunt programate de...

10 zile de sărbătoare la Arad. Vezi ce evenimente sunt programate de zilele orașului

0
DISTRIBUIȚI

Timp de zece zile, diverse concerte, spectacole, expoziții, ateliere de creație, evenimente sportive sau proiecții de film – peste 50 la număr – se vor desfășura cu prilejul Zilelor Aradului, din 18 până în 27 august, organizate în amintirea zilei de 22 august 1834, când Aradul a devenit oraș liber regesc.

Evenimentele se vor desfășura atât în centrul orașului cât și în cartiere, în Parcul Reconcilierii, pe ștrandul „Neptun”, la ștrandul termal din Gai, pe faleza Mureșului sau în parcul „Eminescu”.

Printre premierele acestei ediții se numără spectacolul de operetă „Voievodul țiganilor”, susținut în 22 august de opera timișoreană, o seară de muzică ușoară românească la care sunt invitați Corina Chiriac, Mirabela Dauer și Gabriel Dorobanțu și un concert de jazz Clarsax Zenekar din Budapesta, care vor avea loc în Parcul Reconcilierii, unde vor fi decernate și premii unor personalități.


O ediție specială ABC Party va fi urmată de un show de sunet și lumini care va pune în valoare fațada clădirii primăriei.

Pe tot parcursul sărbătorii, strada Mețianu se va transforma într-un un târg în aer liber cu antichități, cărți și produse artizanale, în timp ce faleza Mureșului va fi destinată artei culinare și specialităților locale, iar în piața Avram Iancu va avea loc o paradă a producătorilor locali.

Copiii se vor putea bucura de ateliere creative, de păpușile gigant care vor defila prin oraș și de spectacolele oferite de teatrul de marionete din Arad, cafeneaua literară Joy’s va găzdui un atelier de fotografie de reportaj iar în cartierele Gai, Micalaca, Alfa, vor avea loc spectacole folclorice și concerte pop-rock.

Mai multe proiecții de film, unele oferite de caravana filmelor NexT, vor avea loc în aer liber, pe faleza Mureșului, în parcurile din Micalaca și Alfa sau la ștrandul termal. Programul cuprinde și o zi destinată orașului maghiar Pecs, cu care Aradul este înfrățit.

Programul complet al evenimentelor poate fi consultat AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.