Timișoara Saracens a pus ochii pe primul trofeu din ediția 2017-18. Cum...

Timișoara Saracens a pus ochii pe primul trofeu din ediția 2017-18. Cum va aborda coach Sosene Anesi noul duel cu Baia Mare

0
DISTRIBUIȚI

Campioana României are parte mâine de un nou meci cu trofeul pe masă. La doar al doilea joc oficial al sezonului Timișoara Saracens înfruntă rivala CSM Știința Baia Mare pentru Cupa Regelui. O competiție văzută mai degrabă ca una secundară, dar o bună oportunitate pentru Sosene Anesi și compania să pornească cu dreptul ediția 2017-18.

Neozeelandezul Sosene Anesi va conduce mâine campioana în condițiile în care noul antrenor, Matt Williams, revine în țară abia duminică. Saracens TM are o victorie cu Steaua iar în condițiile în care CSM Olimpia s-a retras din competiție a mai rămas doar Baia Mare de înfruntat în grupa 1-4 a neobișnuitului format de competiție.

”E un meci care ne oferă oportunitatea de a câștiga acest trofeu. Cupa Regelui nu a fost un obiectiv, dar avem oportunitatea, trebuie să profităm de ea.


Din păcate CSM s-a retras din competiție. Dar trebuie să profităm și mâine să ridicăm trofeul deasupra capului. Se va juca cu trofeul pe masă. Sperăm să câștigăm meciul”, a declarat Dușan Filipaș, vicepreședintele clubului.

”Cu toții experimentăm finale în ultimii ani. Avem opt succese cu Baia Mare. Rezultatul îl vrem la fel, vrem să câștigăm. Ei vor veni să joace la victorie. Suntem încrezători, ne pregătim. Nu e ideal, am jucat un singur meci. Suntem încrezători în echipa avută. Vrem să arătăm că putem câștiga totul. E o echipă nouă, cu un nou antrenor, care vrea să ia totul. Sunt foarte entuziasmat, va fi prima mea finală ca principal”, a spus Sosene Anesi, ”interimar” pentru duelul de mâine.

Baia Mare a anunțat că se prezintă cu o primă echipă formată din jucători autohtoni. De partea cealaltă, Anesi a anunțat schimbări față de partida cu roș-albaștrii: ”Vom juca cu cea mai bună apărare, cine a fost pe bancă cu Steaua va juca”. Absențele bănățenilor vor fi: Jody Rose, Sefanaia, care va mai absenta aproximativ trei săptămâni, Tangimana nu a fost selectat după accidentare iar Lazăr nu s-a antrenat.

”Ne aflăm în fața unui meci cu Baia Mare, pe care îl tratăm ca pe o finală. Mâine seară vrem să câștigă Cupa Regelui. Un trofeu în plus, ne așteptăm la un meci greu, cu ei așa a fost mereu. Dar venim după o săptămână foarte bună, în care am lucrat foarte bine. Nu se pune problema să nu câștigăm mâine seară”, a conchis și căpitanul Vasile Rus.

Partida Timișoara Saracens – CSM Baia Mare se dispută mâine, de la ora 19.00, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.