Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, închisă publicului timp de o lună. Care este...

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, închisă publicului timp de o lună. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

sarmizegetusa

Vești proaste pentru turiștii care și-au propus să viziteze cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, în această toamnă. Consiliul Județean Hunedoara anunță că accesul vizitatorilor la situl istoric va fi oprit, între 02 și 31 octombrie.

„Această măsură a fost luată din cauza faptului că în perioada amintită vor fi executate lucrări în interiorul sitului istoric, pentru implementarea proiectului: Întreținere, restaurare, conservare la monumentul istoric Sarmizegetusa Regia – Grădiștea de Munte (înlocuire stâlpi din lemn la marele templu circular, înlocuire gard metalic cu gard din lemn la drumul pavat).


Decizia închiderii are ca scop evitarea producerii de accidente și a apărut ca urmare a solicitărilor transmise de Consiliul Științific al monumentului UNESCO și al constructorului. Pe această cale, informăm turiștii care vor să viziteze Sarmizegetusa Regia să țină cont de interdicție și să își reprogrameze vizitele organizate”, comunică reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.

Celelalte cetăți dacice (Costești-Blidaru, Costești-Cetățuie și Piatra Roșie) pot fi vizitate fără nici o interdicție de acces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.