Continental Anvelope Timişoara a produs anvelopa cu numărul 200 de milioane

Continental Anvelope Timişoara a produs anvelopa cu numărul 200 de milioane

2
DISTRIBUIȚI

Continental Anvelope Timișoara are 2.500 de angajați și a făcut investiții de peste 430 de milioane de euro în 17 ani de activitate.

Fabrica din Timișoara produce o gamă largă de anvelope pentru automobile, vehicule utilitare ușoare și autovehicule electrice.

Continental, unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de componente auto și principal producător de anvelope la nivel mondial, sărbătoreşte astăzi producerea anvelopei cu numărul 200 de milioane în Timișoara. Compania marchează astfel progresul continuu, precum şi succesul investiţiei sale în România.
”Am evoluat mult în acești 17 ani de producție. Am început ca o fabrică de tip greenfield, am produs prima anvelopă în octombrie 2000, iar acum suntem una din cele mai mari fabrici de anvelope din Continental”, spune directorul general, Sorin Samonid.

”Obiectivul nostru este să creștem constant producția de anvelope premium și Ultra High Performance (de înaltă performanță), care sunt mai complexe și necesită un nivel foarte înalt de expertiză” a completat Samonid.

Anvelopele produse în fabrica din Timișoara contribuie la strategia Vision Zero a companiei. Continental și-a setat un obiectiv ambițios ce trebuie realizat în trei etape succesive: evoluarea de la cei mai buni în frânare la zero accidente fatale, zero accidente cu victime și zero accidente.

Gama de anvelope fabricate în capitala Banatului variază între 13 și 20 de ţoli, având simboluri de viteză până la rata Y – 300 km/h.


Fabrica produce anvelope UHP (Ultra High Performance), anvelope pentru vehicule electrice şi pentru vehicule comerciale uşoare (VAN).

”Suntem foarte mândri de rezultatul excelent pe care am reușit să îl atingem astăzi: 200 de milioane de anvelope produse și livrate din fabrica noastră din Timișoara către clienții din toată lumea. Doresc să felicit întreaga echipă a fabricii noastre pentru această reușită și să le mulțumesc pentru pasiunea, devotamentul și entuziasmul cu care au participat la realizarea acestui obiectiv de referință” a declarat Sorin Samonid, directorul general al fabricii de anvelope Continental din Timișoara.

Continental Anvelope Timisoara este prima și cea mai mare investiție a grupului în România. Compania investește constant în tehnologie pentru îmbunătățirea calității proceselor și produselor sale; în plus, compania se implică permanent în dezvoltarea de noi tehnologii de protecție a mediului, precum și de ergonomie. În cei 17 ani de activitate la Timișoara, Continental a investit peste 430 milioane de euro în fabrica sa de anvelope și a creat peste 2.500 de locuri de muncă. Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat, până în prezent, 200 de milioane de anvelope clienților din Europa și din întreaga lume.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are în prezent peste 230.000 de angajați în 56 de țări.

În perioada 1999-2016, Continental a investit circa 1.2 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016 și își va mări echipa cu aproximativ 1.500 noi membri în acest an în România.

2 COMENTARII

  1. CANCERUL ORASULUI-Acest continental, nu ii intereseaza deloc de populatia acestui oras, cartier, zona sau mai stiu eu ce…dor banii CONTEAZA PT.EI.
    RUSINE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.