Primăria a dat până acum 7,24% din bugetul asumat anul acesta pentru...

Primăria a dat până acum 7,24% din bugetul asumat anul acesta pentru proiectele Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană nu are nici pe departe un început roz, chiar dacă a fost declarat ca fiind unul dintre cele prioritare pentru municipalitate. Asociația a primit doar o mică parte din banii care ar fi trebuit să ajungă în conturile sale pentru implementarea pe anul 2017.

Invitată la PRESSALERT LIVE în această seară, Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, a prezentat în detaliu situația financiară actuală. „Avem trei surse de finanțare din spațiul public: Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Guvernul. Acum avem un singur contract de finanțare, cel semnat cu Primăria Timișoara. E vorba de un contract de finanțare a implementării pe anul acesta, prin care noi am fost declarat program prioritar al Timișoarei. Suma din contract este de 4.140.000 de lei și a fost semnat în luna iulie, care trebuie să fie cheltuiți până pe 31 decembrie anul acesta. Am primit până acum 300.000 de lei, vreo 7,24%. Acești bani sunt virați prin Casa de Cultură. Cred că este o problemă de lichidități la Casa de Cultură.


Sper să se rezolve cât mai repede problema referitoare la virarea banilor. Sunt convinsă că se vor găsi banii cât mai repede. Ne afectează în sensul în care nu putem face ce ne-am propus. Trebuie să știi pe ce bani contezi ca să faci implementarea. Tot programul pe care ni l-am asumat va trebui regândit dacă sunt probleme de genul. Anul acesta a fost foarte greu, fiind unul de implementare. S-au căutat soluții legislative, a durat foarte mult procesul”, a dezvăluit Simona Neumann, aflată în studioul HDV.

Și din partea Consiliului Județean Timiș banii întârzie să apară. „Consiliul Județean Timiș a rămas să ne vireze cotizația, iar din partea Guvernului banii vor veni ultimii. Primăria ne-a virat o parte din cotizație, s-au virat 500.000 de lei. La consiliul județean mergem pe o cotizație mărită, la 500.000 de lei pe an, de la 200.000 de lei pe an. Guvernul României, conform dosarului de candidatură, nu avea nicio sumă alocată pe acest an, de abia de la anul. Am inițiat un dialog cu noul reprezentant al Ministrului Culturii, ne-am întâlnit cu reprezentanți. Ne-au asigurat de sprijinul financiar. Săptămâna aceasta vom trimite un buget detaliat pe fiecare proiect pe care solicităm finanțare. Nu s-a stabilit o sumă”, a mai precizat directorul executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană.

În condițiile actuale, Simona Neumann nu a ezitat să spună că „nu ne putem implementa toate proiectele. Ni s-a comunicat că e o problemă de lichidități, că nu sunt bani la Casa de Cultură. Linia bugetară prevăzută pentru Timișoara 2021 este separată de celelalte evenimente culturale din oraș. A fost o condiție în candidatură, chiar o întrebare în dosar, cu privire la acest aspect”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.