Primăria Timișoara a mai cumpărat 140 de biciclete pentru sistemul VeloTM. Ce...

Primăria Timișoara a mai cumpărat 140 de biciclete pentru sistemul VeloTM. Ce le transmite primarul bicicliștilor

0
DISTRIBUIȚI

biciclete velotm

Vești bune pentru iubitorii mersului pe două roți din Timișoara care se plimbă cu bicicletele din sistemul VeloTM. Nicolae Robu a anunțat că Primăria Timișoara a reușit să cumpere încă 140 de biciclete, astfel că numărul total al vehiculelor a ajuns la 440.

“(Încă o) veste bună!!! La a zecea licitație (!!!), în sfârșit, am reușit să cumpărăm încă 140 de biciclete pentru sistemul de bike-sharing al orașului, VeloTM, gestionat, după cum se cunoaște, de RATT. Vom avea, așadar, în curând, un total de 440 de biciclete în acest sistem atât de apreciat de bicicliști!”, a scris Nicolae Robu, pe Facebook.

Primarul Timișoarei a mai precizat că vor fi cumpărate noi biciclete pentru sistemul VeloTM și în anul 2018, dar și că va fi extinsă “semnificativ” rețeaua de piste de biciclete.

“Pentru că eu, simultan cu îmbunătățirea radicală a infrastructurii pentru trafic auto, vreau -și asta nu e o noutate!- să-i încurajez cât se poate de mult pe timișoreni să folosească bicicleta! Dacă vă plac noile biciclete, dați Like.


Dacă nu vă plac, postați trei spații! În ambele cazuri, dați Share!”, a mai scris Nicolae Robu, pe rețeaua de socializare.

Sistemul VeloTM a fost realizat în cadrul unui proiect european, fiind achiziţionate de către Primăria Timişoara 300 de biciclete care pot fi închiriate gratuit din 25 de staţii. Bicicletele pot fi închiriate cel mult o oră, iar cine nu respectă regula, riscă amenzi între 200 şi 500 lei. Bicicleta este considerată furată dacă nu este returnată în orice staţie în zece ore, iar persoana care s-a plimbat cu ea se alege cu dosar penal.

Timişoara este primul oraş din România cu sistem funcţional de bikesharing automat, VeloTM fiind inaugurat în vara anului 2015.

Până în luna iunie a acestui an erau peste 19.000 de utilizatori ai sistemului, iar în funcţie de sezon, se înregistrează între 1.000 şi 1.500 de ridicări de biciclete pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.